KOMİSYON KONUŞMASI

İSMAİL TAMER (Kayseri) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Tabii, Kadir Bey sevdiğimiz, her zaman takdir ettiğimiz bir arkadaşımız. Şimdi, ben onun şeyine karşılık cevap vermeyeceğim ama ifade ettiği durumu, diş hekimleriyle ilgili bir durumu ben de ortaya koymak istiyorum. Yıllar önce diş hekimlerine sevk olayı serbest bırakılmıştı -kendisi de bilir- ama bunun sonucunda ne yazık ki -hepsini genellemek yanlış ama- genel anlamda diş hekimi arkadaşlarımızın bir suistimali oldu.

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT (İstanbul) - Şimdi, hastanelerde olmuyor mu Ağabey? Bakanlık yüzde 20 kafadan hastanelerden şey kesiyor, hırsızlık kesiyor kafadan.

İSMAİL TAMER (Kayseri) - Ben bunu sadece bir durumu ortaya koymak adına söylüyorum. Dolayısıyla, Sağlık Bakanlığı da, biz de genel anlamda diş hekimlerini üvey evlat görmüyoruz; tam tersi, onlara daha yapıcı, daha yaklaşıcı bir tavır içerisindeyiz. Ama Maliyenin bu durumu kaldırması, o suistimallerle kaldırması da, siz de ifade edersiniz ki çok zor bir durum.

KADİR GÖKMEN ÖĞÜT (İstanbul) - Hastanelerde nasıl kaldırıyor Ağabey? Hastane olunca rahat da muayenehaneler olunca mı rahat olmuyor? Hastanelerde yüzde 20 kesinti yapıyorsunuz, hırsızlık kesintisi.

İSMAİL TAMER (Kayseri) - Bakanlığın diş hekimleriyle ilgili yine çalışmalarının olduğunu ben biliyorum.

Tabii, biz burada bazı şeyleri tartışırken birbirimizi kırıcı, incitici ifadeler kullanmaktan da çekinmemiz lazım. "Katastrofik bir durum." dediniz, bu hoş karşılanmaz, biz doktor olarak bunun ne anlama geldiğini biliyoruz yani beyin özürlü burada hiç kimse yok.

Teşekkür ediyorum.