| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi (1/278 ) ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi (1/277) ve Sayıştay tezkereleri a)Çevre ve Şehircilik Bakanlığı b)Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü c)Gençlik ve Spor Bakanlığı ç) Spor Genel Müdürlüğü d) Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu e)Spor Toto Teşkilat Başkanlığı |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 11 .11.2019 |
MUSTAFA ADIGÜZEL (Ordu) - Sayın Bakanım, 680 bin yurt kapasitesine ulaşmayı hedeflediğinizi söylediniz. 3 milyon 180 bin öğrenci var, bu aradaki farkın... Çoğu zaman bir arada arkadaşların bir evde kalma durumları var ama çoğunluğu cemaat ve tarikatlara teslim oluyor. Dahası da zaten devlet yurtlarında cemaat ve tarikatlar cirit atıyor, bununla ilgili bir önlem almayı düşünüyor musunuz?
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
MUSTAFA ADIGÜZEL (Ordu) - Bir de bu İddaa ve şans oyunlarıyla ilgili bayilerin bazı sorunları var. İddaa'nın Demirören grubuna geçmesi birlikte bayilerin payları satışta yüzde 7,2'den yüzde 4,8, hatta yüzde 4,1'e, kazançlı kuponda yüzde 2'den yüzde 1'e düşürüldü. Zaten daha önceden 3.300 dolar makine teminatı ödeyen bu esnaftan şimdi de 3.050 dolar makine teminatı isteniyor. Bu kadar ekonomik sıkıntıda bu giderler artmışken bunları tekrar yükseltmeyi düşünüyor musunuz?