KOMİSYON KONUŞMASI
| Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
| Konu | : | 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi (1/276) ile 2017 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı (1/275) ve Sayıştay tezkereleri a)Tarım ve Orman Bakanlığı b) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı c)Orman ve Su İşleri Bakanlığı ç)Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu d)Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu e)Orman Genel Müdürlüğü f)Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü g)Meteoroloji Genel Müdürlüğü ğ)Türkiye Su Enstitüsü |
| Dönemi | : | 27 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 16 .11.2018 |
ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) - 1) Fasulye ekilirken, buğday hasat edilirken ithal ürün gümrük vergisi düşürülüyordu, bu uygulamayla çiftçi, tüccara maliyetin altında ürün satmak zorunda bırakılıyordu. Bu uygulamalar devam edecek midir?
2) Ülkemiz yarış atlarının yurt dışına gidemediği, çıkarılmadığı doğru mudur? Ruam hastalığının bunda etkisi var mıdır? Ülke koşullarına uygun at türü geliştirilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır?
3) Niğde'de bu yıl görülen Akdeniz sineği elmaya, şeftaliye, hatta duta büyük zarar verdi. Bu bağlamda, bölgeye yönelik bir çalışma var mıdır?
4) Çiftçilerin anapara dışında kalan faiz borçlarının silinmesi düşünülmekte midir?
Teşekkür ederim.