| Komisyon Adı | : | SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU |
| Konu | : | 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'ne, Down sendromluların yaşadıklarına ve beklentilerine ilişkin görüşmeler |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 3 |
| Tarih | : | 21 .03.2018 |
AHMET SELİM YURDAKUL (Antalya) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, saygıdeğer çocuklar; inanın, bugün, iki yıllık milletvekilliğim süresi içerisinde en çok mutlu olduğum, gurur duyduğum günlerden birisi. Sizlerin aranızda bulunmaktan inanın çok mutluyum.
Ben bir doktorum ve Down sendromunu bir hastalık olarak kesinlikle kabul etmiyorum. Siz aynen bizim gibi eşitsiniz, bağımsızsınız, sadece sizlerin farkındalığınızın artırılması için bizlerin elimizden geleni yapmamız lazım. Bunun için de zaten -biraz önce Başkanın da ifade ettiği gibi- tüm partilerin birlikte oluşturduğu bir komisyonda sizlerin sorunlarını çözebilmek, onlara çare bulabilmek için inşallah elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Zaten bu başarıları gösterdiğiniz için inanın Türk milleti olarak sizlerle gurur duyuyoruz; iyi ki varsınız diyorum, Allah hepinizden razı olsun diyorum.
Teşekkür ederim. (Alkışlar)