Komisyon Adı | : | PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU |
Konu | : | Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı (1/926) |
Dönemi | : | 26 |
Yasama Yılı | : | 3 |
Tarih | : | 14 .03.2018 |
GARO PAYLAN (İstanbul) - Son olarak söyleyeyim. Sayın Bakanım, rekabet konusunda gerçekten sıkıntılar yaratabileceğini siz de söylediniz. Biz burada bir yetki veriyoruz size ve bu bir tek grup şirketlerinde kullanılabileceği için, rekabette zaten avantajlı olan büyük şirketlere karşı geneli korumamız lazım, küçük esnafı, küçük toptancıyı, aradaki pek çok firmayı korumamız lazım. Bu anlamda ben bu maddenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu yetkiyi verdiğimiz anda yalnızca küçük bir azınlığa bu yarayacak, geniş esnaf kesimine, toptancı kesimine yaramayacak Sayın Bakan ve rekabette geriye düşebilecekler. Etki analizi konusunda da bütçeye yük getireceğini 2018 itibarıyla siz de kabul etmiş oldunuz. Yani bu anlamda, en azından bu rekabetteki sıkıntıları gidermek anlamında, hem de bunun yürürlük tarihini diğer yürürlüğe taşırsanız bütçe dengelerini sarsmazsınız, yoksa bütçeniz şaşar.
BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Paylan.
MALİYE BAKANI NACİ AĞBAL (Bayburt) - Değerli arkadaşlar, 2018 yılında grup KDV'yle ilgili herhangi bir ikincil düzenleme yapmayacağız.
GARO PAYLAN (İstanbul) - Ama yetki, yürürlük...