KOMİSYON KONUŞMASI

MUSA ÇAM (İzmir) - Sayın Başkan, şunu sormak istiyorum çünkü Maliye Bakanımız da burada: Kasım ayında Millî Eğitim Bakanlığının bütçesini görüşürken "Yaklaşık 100 bin öğretmen açığı var, ihtiyaç var; bu yıl da 25 bin atama yapılacak." denildi. Biz de Sayın Maliye Bakanına da sürekli dedik ki: "25 bin değil, 50 bin atama yapılsın." Hazır Sayın Maliye Bakanımız da burada, bu tip sözleşmelilerle uğraşmaktansa 50 bin atama yapılsın; burada söylüyorum, bir kez daha Sayın Maliye Bakanımdan istirham ediyorum; bir.

İkincisi: Bu alacaklarınız sadece Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullardakiler mi? Örneğin, Adalet Bakanlığına bağlı kurumlarda da, ilgili yerlerde de şu anda sözleşmeli öğretmenler var. Peki, bunlar bundan faydalanacak mı, faydalanamayacak mı?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI YUSUF BÜYÜK - Hayır efendim, faydalanamayacak.

MUSA ÇAM (İzmir) - Şimdi bir de mesela, cep telefonlarımızı buluyorlar, çeşitli diğer kamu kurumlarında görev yapan öğretmenler bizi mesaj bombardımanına tabi tutuyorlar, diyorlar ki: "Bizler de bunlardan faydalanmak istiyoruz." Bundan faydalanacaklar mı, faydalanamayacaklar mı; onu öğrenmek isteriz.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI YUSUF BÜYÜK - Efendim, şu anda ders ücreti karşılığı Millî Eğitim Bakanlığının okullarında derse giren ve 540 gün prim ödemiş olan arkadaşlarımızdan istifade edeceğiz, diğer bakanlıklarda çalışanlardan değil; zaten onlar sözleşmeli olarak çalışıyorlar.

MUSA ÇAM (İzmir) - Ama işte Millî Eğitim...

EJDER AÇIKKAPI (Elâzığ) - Oraya gidenler de Millî Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla öğretmen...

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI YUSUF BÜYÜK - Yok, biz sözleşmeli öğretmen göndermiyoruz Sayın Vekilim. Kurumda çalışıyorlar onlar.

MUSA ÇAM (İzmir) - Onlar da Millî Eğitime geçmek istiyorlar.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI YUSUF BÜYÜK - Evet.