| Komisyon Adı | : | (10 / 276, 277, 278, 279) Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu |
| Konu | : | Komisyon çalışmalarında bilgisine başvurulacak isimlere ve Komisyonun çalışma usul ve esaslarına ilişkin görüşme |
| Dönemi | : | 26 |
| Yasama Yılı | : | 2 |
| Tarih | : | 25 .10.2016 |
MEHMET ERDOĞAN (Muğla) - Şimdi, benim de bugün yeni taleplerim var, onu hem size yazılı olarak sunacağım hem de basınla paylaşmak istiyorum.
Birincisi Semih Çetin, Emekli Tümamiral. Tuğgeneral Celal Şahin, şu anda tutuklu, 15 Temmuzda Jandarma Genel Komutanlığı Maliye Başkanı. Kemalettin Özdemir, FETÖ'nün eski emniyet imamı, televizyonlarda bolca konuşan. Gene, şu anda Van Asayiş Kolordu Komutanı görevinde olan Jandarma Korgeneral Arif Çetin'in de Komisyonumuz tarafından dinlenmesinin uygun olacağını düşünüyorum.
Yine, geçtiğimiz hafta Alman Hükûmeti diplomatik pasaport sahibi 35 kişinin aileleriyle birlikte Almanya'ya iltica talebinde bulunduğunu açıkladı. Komisyonumuzun, Almanya'ya iltica talebinde bulunanların listesini yetkili makamlar aracılığıyla talep etmesini; yine başka ülkelere de bu şekilde iltica talebinde bulunan diplomatik pasaport sahibi kişiler olup olmadığının ilgili makamlar tarafından araştırılarak varsa bunların da listesinin Komisyonumuza bildirilmesinin sağlanmasını Komisyon Başbakanlığından talep ediyorum.
Teşekkür ediyorum.