| Konu: | Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 91 |
| Tarih: | 15.06.2021 |
MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Sayın Başkan, bu belediyeler meselesini çok konuştuk, konuşmaya devam edeceğiz. Bir kere, belediyeleri gasbeden, halk iradesini hırsızlayan -altını çizerek söylüyorum- ve hiçbir iddiasını ispatlayamayan bir iktidar grubu var karşımızda. Biz sürekli bu konuda şunu dedik: "Hodri meydan! Hangi belediyemiz hangi hırsızlığı yapmış, hangi yolsuzluğu yapmış, getirin, önümüze koyun." Bugüne kadar tek bir dava dosyasında, iddia ettikleri gibi belediyelerimizden Kandil'e, şuraya, buraya para gönderildiğine dair ellerinde bir ispat yok. Biz "Açıklayın." diyoruz; getirin, açıklayın. Ama biz açıklıyoruz; Mardin'de kayyum belediyeyi yemeye kalkıyor ya. Mardin kayyumu ve şürekâsından gözaltına alınmayan kalmadı.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Açalım lütfen.
MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Siirt) - Kaçıncı kayyumdur, kayyum yerine kayyum atanıyor? Kayyumlar hırsızlık yapıyor, tespit ediliyor, yeni kayyum atanıyor. Ya, Diyarbakır Belediyesi kayyumu 3 milyonluk banyo yaptı, 3 trilyonluk ve Doktor Selçuk Mızraklı şu anda Kayseri Cezaevinde. AKP bu hikâyeleri tüketti. Bizim belediyelerimize dair varsa iddiaları buyursunlar, ispatlasınlar. Hepsi siyasi, hepsi onların rakibi olduğumuz için. Benim vekili olduğum ilde, Siirt Belediyesinde yolsuz ihalelere dair sayısız önerge verdim, tek bir tanesine yanıt verilmiyor. Bizim alnımız ak, başımız dik. Sizin gibi hamaset yapmıyoruz, biz veriyle konuşuyoruz, veriyle ifade ediyoruz.
Süleyman Soylu'ya gelince, hiçbir savcı kendiliğinden İçişleri Bakanını soruşturamaz. Biraz hukuk okuyun derim. (HDP sıralarından alkışlar)