| Konu: | 7 Nisan Dünya Sağlık Günü ile 8 Nisan Dünya Romanlar Günü'nü kutladığına, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında eğitim uçuşu sırasında düşen Türk Yıldızları uçağında şehit olan pilota Allah'tan rahmet dilediğine, Polis Haftası'na, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'a başarılar dilediğine, mayıs ayı içerisinde yerli aşının seri üretime geçeceğine, Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Muhammed Furkan Özbek'i kutladığına ve Soma Uyar Madencilikle ilgili konunun çözülmesi için Cumhurbaşkanının talimat verdiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 69 |
| Tarih: | 07.04.2021 |
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Sayın Başkan, teşekkür ediyorum.
Öncelikle, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü'nü kutluyorum. Sağlık konusunda çalışan, hayatlarını hiçe sayarak insanlarımıza sağlık götürmeye çalışan, sağlıklı yaşamasına imkân sağlamak için gayret gösteren tüm sağlık teşkilatı çalışanlarını tebrik ediyorum. Allah kolaylık versin, zor bir dönemde, pandemi sürecinde, olağanüstü zor şartlarda, ağır şartlarda bizi sağlıklı tutabilmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar.
Bugün gündem dışı konuşma yapan İzmir Milletvekilimiz Sayın Bekle'nin de ifade ettiği gibi 8 Nisan Dünya Romanlar Günü, Romanlar Günüm. Roman kardeşlerimizin de Romanlar Günü'nü tebrik ediyorum. Hem dün Cumhuriyet Halk Partisinden bir milletvekili arkadaşımız hem de bugün AK PARTİ'den bir milletvekili arkadaşımız Romanlarla ilgili konuyu gündeme getirdiler, Türkiye Büyük Millet Meclisinin bu konudaki hassasiyetinin biraz daha etkili olması için güzel söylemde bulundular; kendilerini tebrik ediyorum.
Biraz önce duyduğumuz, Konya'da bir gösteri uçuşu sırasında kaza yapan uçaktaki pilotumuz maalesef Hakk'ın rahmetine kavuşmuş, Allah'tan rahmet diliyorum. Türk milletine ve ailesine başsağlığı temenni ediyorum.
10 Nisan Polis Haftası. Polis teşkilatımızın, Emniyet teşkilatımızın tüm çalışanlarına, zor çalışma ortamında bu süreci, görevi yerine getirenlere de başarılar diliyorum.
Biraz önce Sayın Grup Başkan Vekilimiz Lütfi Elvan Bey'le ilgili bir konuyu dile getirdi "Karaman doğumlu, Mersin Milletvekili, hem Karaman'a hizmet etmeniz..." diye. Biz Lütfi Bey'le uzun zaman birlikte çalıştık. Başbakan Yardımcılığı, Kalkınma Bakanlığı, şimdi de Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstleniyor, bir dönem de Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı yaptı. Çok yakın mesaim olan bir arkadaşım. Sayın Lütfi Elvan sadece Karaman'a değil, Türkiye Cumhuriyetinin bütün illerine hizmet ediyor. Hem Karaman hem Mersin hem de Türkiye Sayın Bakanımızın başarılı çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı gurur duymaktadır. Buradan, faaliyetleri dolayısıyla Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a başarılar diliyorum.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurunuz efendim.
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Aşıyla ilgili, biraz önce Değerli Grup Başkan Vekilimiz Sayın Erkan Akçay, Türkiye'deki aşılama konusunu gündeme getirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın öncülüğünde özellikle de Kayseri Erciyes Üniversitesinin yaptığı Covid-19 aşısıyla ilgili önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Faz 3 uygulaması da devreye girdi diye tahmin ediyorum, inşallah mayıs ayı içerisinde yerli aşı seri üretime geçecektir diye ümit ediyorum.
Bugün, Muhammed Furkan kardeşimiz halter şampiyonu oldu, toplamda altın madalya aldı, silkmede bronz madalya aldı; kendisini tebrik ediyorum. Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu'nu da buradan rahmetle yâd ederken onun bize kazandırdığı gururu Muhammed Furkan kardeşimiz de hayata geçirmiştir, bu da bizim için bir övünç, gurur kaynağıdır.
Değerli Grup Başkan Vekilimiz Sayın Özgür Özel biraz önce Soma Madeniyle ilgili konuyu, madencilikteki işçilerle ilgili konuyu gündeme getirdi, kendisine teşekkür ediyorum. Önceki Grup Başkan Vekilimiz ve şu andaki Genel Başkan Yardımcımız...
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurunuz efendim.
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - ...Özlem Zengin Hanımefendi bu konuda hassasiyetle duruyor. Bugün de Özlem Zengin Hanımefendi, Enerji Bakanımızla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza konuyu arz edip olayın bir an önce çözülmesiyle ilgili gayretlerini, talimatlarını verdiklerini ifade ettiler.
Sayın Grup Başkan Vekilimiz hatırlarlar, geçen yıl şu anda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Sayın Ahmet Akın Bey, Vehbi Bakırlıoğlu Bey, Manisa Milletvekilimiz ve bizim Enerji Bakanımızla yaptığımız girişimler sonucunda bir hukuki sürecin aşılması için gayret göstermiştik ve o olmuştu.
Şu anda aldığımız en son bilgiye göre, bugün, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay'la görüştük, Sayın Başkan bir heyet gönderecekti ama bir özel durumdan dolayı bugün görüşme imkânı bulamadım. Onlar da 20 milyon TL'lik bir kısmın ödemeye takıldığını, bununla ilgili çalışmalara devam edildiğini ve az önce de Sayın Cumhurbaşkanımızın Enerji Bakanımıza ve ilgililere, Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin Hanımefendi'nin girişimleri sonucunda, böyle bir faaliyete geçildiği konusunu da ifade etmek istiyorum.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurunuz Sayın Başkan.
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Dün kaldığımız yerden bugün yasa çalışmalarına devam edeceğiz.
Genel Kurulda bulunan tüm değerli milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.