| Konu: | İstanbul Milletvekili Hüda Kaya'nın 252 sıra sayılı Kanun Teklifi'nin 9'uncu maddesi üzerinde verilen önerge hakkında yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 57 |
| Tarih: | 10.03.2021 |
MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkanım, yerimden kısa bir söz talebim var.
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; az önce bu kürsüden dinlediğimiz dil, zehirli bir dildir; bakın, zehirli bir dildir. Bir neslin tamamına "sapık ve tecavüzcü" diyor.
HÜDA KAYA (İstanbul) - Bir neslin tamamı diye bir şey yok.
MEHMET MUŞ (İstanbul) - Hiç, hiç.... Bir nesle "sapık ve tecavüzcü" diyor.
HÜDA KAYA (İstanbul) - Her sözünüz yalan ya, her sözünüz yalan.
MEHMET MUŞ (İstanbul) - Ve toplumda ortaya çıkan, kimsenin arzu etmeyeceği, bizim net bir şekilde tavır koyduğumuz durumların hepsini getirdi, partimize bağladı. Şimdi, böyle bir kafaya, böyle bir akla ne diyebilirsiniz? Karşımızdaki akıl ve kafa yapısı bu. Dolayısıyla, bir kere bunları net bir şekilde reddettiğimizi ifade etmek isterim.
Şimdi, Saliha Demirtaş'la alakalı, konuşmamın başında net bir şekilde ifadelerimizi kullandım. Duruşumuz ortadır, çok nettir.
HÜDA KAYA (İstanbul) - Sadiye...
MEHMET MUŞ (İstanbul) - Bizim, burada, zehirli dili kullananlar gibi bir yaklaşımımız olmaz; annelerin hepsi, bizim için kutsaldır, kıymetlidir, değerlidir.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurunuz.
MEHMET MUŞ (İstanbul) - Siyasallaştırılması, kişisel çıkarlar için, siyasal çıkarlar için kullanılmasını kesinlikle tasvip etmeyiz, doğru bulmayız, çok nettir tavrımız.
Şimdi, bir diğer konu: Sabahtan beri tacizcilerden, tecavüzcülerden bahsetti. Değerli arkadaşlar, bakın, bunu söylediğimiz zaman çok zorlarına gidiyor, Hüda Hanım hiç o konulara girmiyor. Biliyorsunuz dağda sürekli bunlara oy desteği veren "Biz olmazsak yüzde 5'i geçemezsiniz." diyen "Biçirpinin" diye bir sapık var. Ufacık, gencecik kızları dağa kaçırıp o PKK'nın kamplarında iğfal edenlere selam gönderen bir siyasi parti, "Onlar bizim evlatlarımız, onlar bizim yoldaşlarımız, onlar bizim destekçilerimiz." deyip, o genç kızları dağa kaçıranlara karşı tek bir ifade kullanamayan, o tecavüzcülere karşı tek laf edemeyen, o annelerinden koparılan küçücük çocukları, kız çocuklarını dağa kaçıranlara bir şey diyemeyen bir siyasi partinin temsilcisi kalkmış burada tecavüzcülerden, sapıklardan bahsediyor. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Tamamlayınız.
MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sapık da varsa Allah belasını versin, tecavüzcü de varsa Allah belasını versin. Sapıkların da tecavüzcülerin de cezalarına bakın, yapılan ceza değişikliklerinde, bizim dönemimizde yapılan düzenlemelerde hem infazları hem de uygulanan ceza oranlarını katbekat arttıran iktidar biziz. Bunu arttıran biziz ve bizim parti olarak bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu herkes bilir. Sapık veya tecavüzcü arıyorsanız kendinize bakacaksınız, bize değil.
Teşekkür ederim. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)