| Konu: | MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 15 Ocakta yaptırdığı ilk doz aşıyla herkese örnek olduğuna, ülke genelinde 7,5 milyondan fazla kişinin aşılandığına, aşılamanın emin adımlarla ilerlediğine, Sağlık Bakanlığının getirmiş olduğu aşının etkinliği ve güvenilirliğinin bilimsel testlerle ispatlandığına, Gaziantep ilinde pandemi sürecinde zor günler geçiren vatandaşların artık normalleşme sürecini beklediğine, biraz daha dikkat edilirse el birliğiyle ve rehavete kapılmadan bugünlerin geride bırakılabileceğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 4 |
| Birleşim: | 51 |
| Tarih: | 24.02.2021 |
ALİ MUHİTTİN TAŞDOĞAN (Gaziantep) - Teşekkürler Sayın Başkanım.
Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; ilk aşılamanın yapıldığı 13 Ocaktan bu yana Türkiye'de, öncelikli gruplar başta olmak üzere aşı çalışmaları sürüyor. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli 15 Ocakta yaptırdığı ilk doz aşılamayla hepimize örnek olmuştur. İlk günden itibaren, aradan geçen sürede, bugün itibarıyla Türkiye genelinde 7,5 milyondan fazla kişi aşılandı. İllere göre değişiklik gösteren aşılama tablosuna göre ise seçim bölgem Gaziantep'te 110 binin üzerine çıkıldı. Bu rakamlar göstermektedir ki hem şehrimizde hem de ülkemizde aşılama sistemi emin adımlarla ilerlemektedir.
Bu aşıyı sırası gelen vatandaşlarımızın mutlaka olması gerekiyor. Bugün için bu hastalıkla mücadelede elimizdeki en güçlü silah aşıdır. Aşının menşesi ya da ülkesi olmaz, etkinliği ve güvenilirliği önemlidir. Sağlık Bakanlığının getirmiş olduğu aşının etkinliği ve güvenilirliği bilimsel testlerle ispatlanmıştır. Aşı tünelin ucundaki ışıktır. Dolayısıyla aşıyla ilgili tereddütleri redde dönüştürmememiz lazımdır.
Türkiye olarak artık pandemi sürecindeki zor günleri geride bırakmaya hazırlanıyoruz. Gaziantep'te de zor günler geçiren esnafımızdan öğrencimize, tüm vatandaşlarımız artık normalleşme sürecini beklemektedir. Bu sebeple sevgili hemşehrilerimizin biraz daha dikkat etmeleri gerekmektedir. İnşallah 1 Mart itibarıyla normalleşmeye başlayan ilk şehirler arasındaki yerimizi almaya hazırlanalım. Çünkü bu süreçten kurtularak artık ülke ve şehir olarak rahat bir nefes almaya ihtiyacımız var.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ALİ MUHİTTİN TAŞDOĞAN (Gaziantep) - Bitiriyorum Sayın Başkanım
BAŞKAN - Devam edin, buyurun.
ALİ MUHİTTİN TAŞDOĞAN (Gaziantep) - Bu sebepledir ki biraz daha dikkat edersek el birliğiyle ve rehavete kapılmadan bugünleri geride bırakabiliriz.
Teşekkür ediyorum.