GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin Maddeleri münasebetiyle
Yasama Yılı:4
Birleşim:33
Tarih:16.12.2020

İLYAS ŞEKER (Kocaeli) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

2002'de AK PARTİ iktidarıyla başlatılan ve devrim niteliğinde olan sağlık reformlarıyla sağlık hizmetlerinin tek elden yönetilmesi, hastanelerin tıbbi teknik donatıyla güçlendirilmesi, şehir hastanelerinin yapılması gibi yatırımlar bu pandemi sürecinde de verilen hizmetin kalitesini artırmıştır.

Seçim bölgem Kocaeli'de, 2002 yılında 46.154 kişiye 1 yoğun bakım düşerken 2020 yılı sonu itibarıyla 1.845 kişiye 1 yoğun bakım düşmektedir yani 41 kat artış sağlanmıştır. Bu yatırımların kararını veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve bakanlarımıza Kocaeli halkı adına teşekkür ediyorum.