| Konu: | Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'a TBMM Başkan Vekilliği görevinde başarılar dilediğine, son bir yıl içinde Sağlık Bakanlığına KPSS'yle on binlerce sağlık personeli alınmasına rağmen EKPSS'yle engelli sağlık personeli alınmadığına, büyük fedakârlıklarla okuyup sağlık ordusuna katılmak isteyen ve EKPSS'de başarılı olan engelli sağlıkçıların atama beklediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 116 |
| Tarih: | 22.07.2020 |
ALİ MUHİTTİN TAŞDOĞAN (Gaziantep) - Sayın Başkan, öncelikle yeni görevinizde başarılar diliyorum.
Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; diyetisyen, hemşire, odyometrist, tıbbi sekreter, ağız ve diş sağlığı teknisyenliği gibi meslek unvanlarını almak için uzun ve meşakkatli bir zaman sonucunda EKPSS'yle sağlık kurumlarına atanıp mesleklerini icra ederek çalışma hayatına katılıp iç barışa, huzura ve ailelerine katkı sağlamak isteyen engelli sağlıkçılar, 2019 ve 2020 yıllarında, şu ana kadar tercih yapmamış ve atamaları olmamıştır.
Son bir yıl içinde Sağlık Bakanlığına KPSS'yle on binlerce sağlık personeli alınmış fakat EKPSS'yle engelli sağlık personeli hiç alınmamıştır. Engellerine rağmen büyük emeklerle, maddi ve manevi fedakârlıklarla okuyup sağlık ordusuna katılmak isteyen ve EKPSS'ye girip sağlayan tüm engelli sağlıkçılar atama bekliyor.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)