| Konu: | Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK PARTİ hükûmetlerinin temel hizmet alanlarında yaptığı değişim ve dönüşüm sayesinde coronavirüs salgınıyla mücadeleye en hazır ülkelerden biri olunduğuna, virüsten kurtulmak için sosyal izolasyona uyulması gerektiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 80 |
| Tarih: | 09.04.2020 |
ALİ CUMHUR TAŞKIN (Mersin) - Teşekkür ederim Sayın Başkan.
Küresel salgın hâline gelen coronavirüse karşı ülkece millî bir mücadelenin içerisindeyiz. Devletimiz bütün tedbirlerini alıyor, milletimizin sağlığını tehdit eden salgına karşı tüm imkânlarını seferber ediyor.
Türkiye, son on sekiz yılda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, AK PARTİ hükûmetlerinde, temel hizmet alanlarında yaptığı değişim ve dönüşüm sayesinde coronavirüs salgınıyla mücadele eden en hazırlıklı ülkelerden biri durumunda. Kapsayıcı genel sağlık sigortamızın, yaygın ve modern hastane ağımızın, yetişmiş ve yeterli sayıda sağlık personelimizin önemi bu süreçte çok daha iyi ortaya çıkmıştır. 165 bin doktorumuz, 205 bini hemşire olmak üzere, 490 bin sağlık ve 360 bin destek personelimizle devasa bir sağlık ordusu milletimizin hizmetindedir. Hiçbir virüs, alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir.
Virüsün yayılımını durdurmak ve tamamen kurtulmak için sosyal izolasyona mutlaka uymalıyız diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.