GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Adalet Bakanlığından alınan bilgiye göre Kahramanmaraş ilinde corona testi pozitif çıkan hiçbir tutuklu ya da hükümlünün olmadığına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:76
Tarih:01.04.2020

ÖZLEM ZENGİN (Tokat) - Sayın Başkanım, araya çok vakit girmesin diye, Sayın Beştaş'ın sorduğu soruya binaen bir açıklama yapmak istiyorum.

Adalet Bakanlığımızdan aldığımız bilgi: "Kesinlikle, Kahramanmaraş'ta hiçbir hapishanede, hiçbir cezaevinde corona testi pozitif çıkan bir kimse yok. Fakat uygulama olarak eğer orada bulunanlar içerisinde öksüren, gribal bir enfeksiyonu olan varsa onları içeride bulundurmayarak hastaneye alıyoruz, hastanede tedavisi yapıldıktan sonra da yine koğuşa koymayarak onları farklı bir yerde muhafaza ediyoruz, başka bir yerde kalıyorlar bir tedbire binaen. Şu ana kadar Kahramanmaraş'ta testleri pozitif çıkan hiçbir tutuklu ya da hükümlü olmamıştır, yoktur. Tedbire binaen böyle bir uygulama yapılmıştır." Bakanlığımızdan gelen açıklama böyle. Belki kurşunların erimesine bir vesile olur diye söylemiş olayım.

Sağ olun.