GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Oturulamaz raporu olan ve depreme dayanıklılık testlerinden olumsuz sonuç çıkan Tarsus Hükûmet Konağı'nın ivedilikle ihalesinin yapılması, Tarsus-Mersin otoyolunun ücretsiz olması ve araç muayene istasyonu açılması konusunda İçişleri Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanına çağrıda bulunduğuna ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:65
Tarih:05.03.2020

BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - Sayın Başkan, Tarsus, Türkiye'nin en büyük müstakil ilçesidir. 350 bin nüfusuyla Türkiye'nin 54 il merkezinden daha büyük bir nüfus yoğunluğuna sahiptir. Tarsus Hükûmet Konağı'nın oturulamaz raporu vardır. Depreme dayanıklılık testlerinden olumsuz sonuç çıkmıştır. Proje hazırdır, arsa hazırdır ama bir türlü Tarsus Hükûmet Konağı'nın ihalesi yapılıp inşaatına başlanamamaktadır.

Ben, buradan, İçişleri Bakanımıza ve Çevre ve Şehircilik Bakanımıza çağrıda bulunuyorum. Nüfus Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü ve Kaymakamlık personelinin hizmet verdiği bu binanın yerine yeni binanın ivedilikle ihalesinin yapılması, yine araç muayene istasyonu bulunmayan kente araç muayene istasyonu açılması ve Tarsus-Mersin arası otoyolun Adana-Ceyhan ve Dörtyol-İskenderun arasında olduğu gibi ücretsiz olmasını talep ediyor, saygılar sunuyorum.