GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Mersin Büyükşehir Belediyesinde Milliyetçi Hareket Partili oldukları ve MHP döneminde işe girdikleri için her gün insanların işine son verildiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:55
Tarih:12.02.2020

BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.

Tabii, burada herkes siyaset yapıyor, kimse doğruları söylemiyor. Mersin'de yaşanan hadiseleri bütün Türkiye ibretle izliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesinde sadece Milliyetçi Hareket Partili oldukları için, MHP döneminde işe girdikleri için her gün insan çıkartılıyor. Bugün de çok sayıda insan çıkartıldı, partizanca yaklaşılıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde işten çıkartılan, ikiz bebeği olan bir insan, belediyenin önünde kendisini yaktı arkadaşlar.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Teşekkür ediyorum Sayın Şimşek.

BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) - Mahkeme kararıyla da bugün -belediyede işten çıkartılan- 3 işçimizi işe geri iade ettiler. Biz haktan, hukuktan adaletten bahsedenlerden şunu istiyoruz: Şimdi, mahkemeden dönenlerin bari ekmeğiyle oynamayın. Bunların ekmek mücadelesine gelin hep beraber destek olalım diyor, saygılar sunuyorum.