GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:52
Tarih:05.02.2020

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sayın Başkan, tabii, muhatabımızı dikkatle dinleyip ciddiyetle de yararlanmak isteriz de...

Ben kendisine şunu tavsiye ederim, herhangi bir arama motoruna Ethem Sancak'ın Tank Paletle ilgili konuşmasını yazsın, çok özetle şunu görecek: "Bana Reis dedi ki: 'Sana bu Sakarya'daki fabrikayı versek BMC olarak orada tank üretebilir misin?' Ben dedim ki: Bana Katarlıları ortak edersen, onlarda para çok, ben bu işin altından kalkarım. Sağ olsunlar Emiri aradılar, onlar da onu kırmadılar, bizi Tank Palette ortak etti. Sonra da bana, bizdeki yüzde 51'in yarısı için Trabzonlu bir deli buldu -ifade kendisinin- ve o deliyle birlikte bu işin altından kalkacağız evvelallah."

SALİH CORA (Trabzon) - Samsunlu.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - "Karadenizli" dedi pardon. Salih Cora haklı, Samsunlu, doğru.

Şimdi, Ethem Sancak bunları söyleyecek, siz de ertesi gün çıkıp "Bu utanmaz nasıl böyle söylüyor. Bu bunları söyledikten sonra bu ihaleyi aldıysa biz bu ihaleyi mercek altına alıyoruz." demeyeceksiniz.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Çıkıp burada diyeceksiniz ki: "Biz ihale yaptık, ihale şeffaf, herkese açık. Onlar almasaydı başkaları alsaydı aynı imtiyazlardan onlar da yararlanacaktı." falan. Sonra biz de ya hakikaten, Sayın İsmet Yılmaz, çok kıymetli Akbaşoğlu, onlar hakikaten Alice Harikalar Diyarında, Ethem Sancak başka bir rüya görüyor ama hakikat bunların anlattığı gibi diyeceğiz. Sonra Ethem Sancak'ın bir konuşması içinden... Mesela "FIRTINA-2 ihalesi ayrı olacak." diyecek, FIRTINA-2'nin de aynı ihaleyle verildiği ortaya çıkacak. "Fabrikada tank paleti bile üretilmiyor." diyecek, tank paleti üretilmesini bırakın, Recep Tayyip Erdoğan'ın FIRTINA obüsüne kaynak yaptığı videolar servis edilecek.

Öyle bir noktadayız ki mızrak çuvala sığmıyor. Bu kadar gerçek dışı bir durum varken... Siyasette bazen şunlar olur, çıkar dersiniz ki: Kardeşim, ben bunları bilmiyordum. Ben buna bakacağım, dediğiniz gibiyse araştıracağım. O zaman bir tek "Gündemi eksik takip etti." deriz.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Toparlayalım Sayın Özel.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Ben bir şey daha söyleyeyim, Ethem Sancak'tan değil benden duyun bu sefer, yarın çıkar onu da söyler. Yapılan anlaşmaya, sözleşmeye göre Ethem Sancak fabrikadaki işçilerin maaşını ödeyecekti ya, devlet ödüyor. Aksini, bugün bakın, yarın cevaplayayım. Bırakın, mavi ve beyaz yakalıların da maaşlarını hâlen daha, bu ay bile devlet ödüyor. Bu işler nasıl oluyor diye bakarsanız, Ethem Sancak'ın anlattığı gibi oluyor, sizin dediğiniz ihaleyle mihaleyle olsa olmaz. Devlet artık bir saray devleti olunca reis bir telefonla yabancı ortak, bir telefonla Karadenizli deli, bir telefonla bilmem ne bulup da gerisi şekil şartı tamamlamaya kalınca, siz de bunları savununca ben de kusura bakmayın ama bunları hatırlatmak zorunda kalıyorum.

Teşekkür ederim. (CHP sıralarından alkışlar)