| Konu: | Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 51 |
| Tarih: | 04.02.2020 |
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sayın Başkan, ciddi bir iş yapıyoruz, ağzımızdan çıkan her kelime canlı yayında izleniyor, kayda alınıyor, tutanağa geçiyor. Hep birlikte şunu duyuyoruz, Adalet ve Kalkınma Partisinin Sayın Grup Başkan Vekili diyor ki: "FETÖ'nün siyasi ayağını her zeminde -'Meclis hariç' demiyor- her zaman, her zeminde tartışmaya açığız, hodri meydan." diyor. Dediğiniz şu... Cumhuriyet Halk Partisinin önergesi var "FETÖ'nün siyasi ayağını araştıralım." diye, daha önce reddettiniz.
ŞENOL SUNAT (Ankara) - 3 kere de biz verdik, 3 kere!
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Yeniden verdik, dediniz ki: "Biz onlarla birlikte oy vermeyiz." Biz de durduk. İYİ PARTİ'nin teklifine aynen katılıyoruz. Yarın sabah
FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılmasıyla ilgili önergenizi getirirsiniz, yarın burada 139 milletvekili çift elimizle destek veririz, iki el kaldırırız. (CHP ve İYİ PARTİ sıralarından alkışlar) "Hodri meydan" diyorsan lafının arkasında duracaksın, "her zeminde" dediysen en meşru zemin burası.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurun.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Burası milletin bize yeminini ettirip görev yaptırdığı yer. En meşru zemin burası. Milletten yetkiyi alıp "her zeminde" deyip ondan sonra "Mecliste olmasın" demek kadar gudubet, bunu söylemek kadar şaşırtıcı, bunu söylemek kadar karşısındakinin aklıyla alay eden bir yaklaşım olamaz. Hemen yarın grup önerinizi bekliyoruz.
İkinci husus: Ahmet Turan Kılıç... Ben de bilirim, Anayasa'nın af maddesinde öyle yazıyor. Tarafsızlıkla görevi yapacak Cumhurbaşkanı. 50 kişiyi 2019 yılında hapishanede ölüme terk ediyor. Önüne gelen dosyayı suçun türüne, suçlunun menşesine göre kör ve sağır olarak değerlendirmesi gerekirken o yetkiyi partizanca değerlendiriyor.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Ahmet Turan Kılıç'ı affeden, bu insanlık suçuna karşı bunu affeden, eline Madımak'ın isini, kirini bulaştıran, Madımak'ın kanını bulaştıran Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı değil, olsa olsa Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanıdır.
Teşekkür ediyorum. (CHP ve İYİ PARTİ sıralarından alkışlar)