GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy'un sataşma nedeniyle yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:40
Tarih:21.12.2019

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkan, burada "Var mı yok mu? diye, böyle bir olay...

HAMZA DAĞ (İzmir) - Bağırma... Ne demek bağırma? Hakaret etmedim, bir şey demedim. (HDP sıralarından gürültüler)

MAHMUT TOĞRUL (Gaziantep) - Böyle bir üslup... Sürekli sesinizi yükseltmeyin, yükseltmeyin!

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Konuşmacı ilk konuşmasında "Böyle bir şey kulağımıza geliyor, böyle bir şey var mı arkadaşlar?" diye sormuyor, direkt itham var. Böyle bir şey yapıldı mı diye araştırdık "Yok" diyor Emniyet.

ALİ KENANOĞLU (İstanbul) - Var!

MEHMET MUŞ (İstanbul) - İtham bu. (HDP sıralarından gürültüler)

Şimdi, diyor "Bize avukatların verdiği bilgi bu." Sizin avukatların verdiği bilgi yanlış. Emniyetten bilgi alıyorum "10 yaşındaki bir çocuğa niçin, niçin silah dayayalım?" diyor.

Şimdi "Var mı yok mu?" diye soruyor, cevabını veriyorum. İlkinde itham ediyor, "Avukat bize böyle bilgi verdi." Sizin avukatın verdiği bilginin doğru olduğunu nereden bilelim?

HİŞYAR ÖZSOY (Diyarbakır) - Bakın, avukatı Filiz Hanım'la konuşup bu bilgiyi paylaştı.

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Bunun bir propaganda aracı olarak kullandığına adım gibi eminim.

HİŞYAR ÖZSOY (Diyarbakır) - Hiçbir şey yok! Tamam. Biz sözümüzü geri alıyoruz, hiçbir şey yok ortada! Siz devam edin!

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Şimdi, ikincisi Sayın Başkan, bakın, insanlar tabii ki cenazeye giderler, tabii ki taziyeye giderler.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun.

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Bu bizim toplumumuzdadır acıyı paylaşmak, acıyı paylaşmak toplumumuzdadır.

Benim söylediğim şu: Bakın, 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü şehit eden teröristlerden "Zeynel" kod adlı Mehmet Yakışır'ın cenaze törenindesiniz.

AYŞE ACAR BAŞARAN (Batman) - A Haber'in haberi ya!

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Bu sizin siyaseten koyduğunuz tavırdır. (HDP sıralarından gürültüler) Siz Eren Bülbül'ün cenazesine değil onu katledenin cenazesine gitmişsiniz. 15 yaşındaydı bu çocuk. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) 15 yaşında! Ben Hişyar Bey'den bunu da dile getirmesini beklerdim. Bunu dile getirmesini beklerdim.