| Konu: | Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 30 |
| Tarih: | 11.12.2019 |
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sayın Başkan, bu açıklamayı Sayın Bakanın Meclis tecrübesi eksikliğine veriyorum. Şimdi, zaten, tüm konuşma Genel Kurula hitaben yapılır. "Ben bütün Meclisi kastetmedim, muhataplarını..." deyince yine muğlak bir alan bırakıyorsunuz. Kime söylediniz? Ya kime söylediğini söyleyecek, "Şu kişiye söyledim." diyecek ve o kişiyle arasındaki tartışmayı netleştirecek ya da böyle "Bütün Meclise..."
YAŞAR KIRKPINAR (İzmir) - Muhataplarına...
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Nereden bileyim kastının AKP Grubu dışındaki muhataplar olmadığını falan. Böyle bir açıklama yok.
ŞAHİN TİN (Denizli) - Kim alınıyorsa onlara gidiyor laf! Kime gidecek?
SELAMİ ALTINOK (Erzurum) - Kim rahatsız oluyorsa ona!
BAŞKAN - Sayın Özel, bu...
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bakın, Sayın Başkan, Meclis kürsüsü, tuttuğunuz ve parasını devlete ödettiğiniz otel salonlarındaki sunum kürsüleri kadar konforlu değil.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurun.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Oralarda istediğinizi söylersiniz, istediğinizle dalga geçersiniz ama burada, milletin vekilleri, bir laf söylediğinizde, bir söz söylediğinizde onun nereye gittiğini anlar ve sizden netleştirmenizi ister.
Siz ilk dakika elektronik aksamla meşgul olmasaydınız zaten müdahale edecektiniz. O yüzden, bu konuda muğlak bırakılan bu açıklama tatmin edici değildir, bunun netleşmesi lazım.
Teşekkür ederim.