| Konu: | 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ile 2018 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin 2'nci Tur görüşmeleri münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 30 |
| Tarih: | 11.12.2019 |
BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Arkadaşımızın konuşmasında, siyaseti eleştiriden çok öte, ordumuzu rencide eden ifadenin şık olmadığı kanaatindeyim. Ordu hepimizin ordusu, Mehmetçik hepimizin Mehmetçik'i. Özellikle son dönemde Fırat Kalkanı'nda, Zeytin Dalı Operasyonu'nda ve Barış Pınarı'nda nasıl kahramanlıklar yaptığını, nasıl emir komuta zinciri içerisinde büyük mücadeleler yaptığını tüm dünya biliyor artık. Son dönemde Doğu Akdeniz'de yazılan destanın nasıl bir sonuç verdiğini tüm dünya görüyor artık. Dolayısıyla, ordumuzla ilgili daha hassas bir dil kullanmanın kıymetli olduğu kanaatindeyim.
Cahit Bey'le ilgili, ismini vererek bir ifadede bulundu Sayın Başkan. Cahit Bey gençliğinden beri hep aynı çizgide olmuş, adalet mekanizması içerisinde çalışmış bir arkadaşımız Sayın Başkanım. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)