GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Dijital Hizmet Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi münasebetiyle
Yasama Yılı:3
Birleşim:18
Tarih:14.11.2019

ŞENOL SUNAT (Ankara) - Değerli milletvekilleri, görüşülen kanun teklifinin 6'ncı maddesi için vermiş olduğumuz değişiklik önergesi üzerinde İYİ PARTİ Grubu adına söz almış bulanmaktayım. Yüce Meclisi saygıyla selamlarım.

Evet, iktidar, 2019 yılı bütçe gerçekleşmelerinin, Merkez Bankasının kârı ve ihtiyat akçelerine el koyulmasına rağmen, vergi gelirleri yönünden olumsuz seyretmesi, yıl sonunda yüksek bütçe açığıyla karşı karşıya kalınması durumu nedeniyle kaynak arayışı içine girmiştir. Bunun için de alelacele, yıl sonu beklenmeden ek vergi tedbirlerini devreye sokmak istemektedir. Bu çerçevede, harcama ve servet üzerinden basit şekilde vergi alabileceği alanları seçip yeni vergiler ihdas edilmektedir. Dijital hizmet vergisinin, belirtilen hizmetlerden elde edilecek hasılat üzerinden alınacağı belirtildiğinden, dolaylı bir vergi olarak düzenlendiği anlaşılmaktadır. Yeni bir ekonomik aktivite alanının hem de son derece teknik bir alanın vergilendirilmesi ve tüm hasılatın kapsanması kolay olmayabilir. O nedenle, teklifin Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda da ayrıca görüşülmesi çok önemliyken maalesef görüşülmemiştir.

Türkiye'den elde edilen hasılatı 20 milyon liradan veya dünya genelinden elde edilen hasılatı 750 milyon avrodan fazla olanlar verginin mükellefi oluyorlar. Bu kriterlere uyan kaç kuruluş var, yıllık büyüme hızları nedir, önümüzdeki beş yılda örneğin nereye gelecekler ve yüzde 7,5 vergiden ne kadar vergi tahsil edilecek, bilinmiyor, bir etki analizi de yapılmamış.

Evet, yine, ödeme sistemini, işletenlerin verginin emniyetinden sorumlu tutulmasını İYİ PARTİ olarak doğru bulmuyoruz.

Değerli milletvekilleri, milletvekilleri olarak vergiyle ilgili konuları sorgulamalıyız. 2019 yılı bütçe gerçekleşmelerinde vergi tahsilatlarına ilişkin kötü performans, vergi düzenlemelerine karşın, 2020 yılı için de geçerli olması hâlinde ilave tedbirler olacak mıdır? Yaşanan ekonomik krizle birlikte mükelleflerin önemli bir kısmının vergilerini ödeyemediği bir gerçektir. 2020 yılında vergi tahsilatını artırmak amacıyla kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin bir düzenleme söz konusu olacak mıdır? OECD ülke ortalamasına göre çok düşük olan kişisel vergi mükellefi ve kurumlar vergisi mükellefi sayısında artan nüfusa oranla kayda değer bir artış sağlanamamasının nedenleri nedir? Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede Gelir İdaresi ve vergi denetimi yeterli midir? Bunları sorgulamalıyız. Gelir İdaresi Başkanlığı yapısında bir yapılandırma düşünüyor musunuz? Vergi inceleme oranını yüzde 2'nin üzerine çıkarmak için ne gibi çalışmalar vardır? Bunları da sorgulamalıyız.

Yine aklıma takıldı; gıda bankacılığı, vergi sistemimizde yer alan sosyal nitelikli teşviklerden birisidir. Gıda bankacılığı yapan vakıflara ve derneklere yapılan gıda maddesi bağışlarının tamamı gelir vergisi ve kurumlar vergisinden düşürülmekte, aynı zamanda KDV'den de istisna edilmektedir. Bu bağış yapanların toplamda vergiden düşen para miktarı nedir diye sormak istiyorum, hiçbir yerde buna rastlayamıyoruz. Bu bağışlar usulüne göre mi yapılıyor ve gıda yardımı yerine ulaşıyor mu; Türkiye'ye mi gidiyor bu gıda yardımı, yoksa başka ülkelere mi gidiyor veya naylon faturalarla sadece vergiden düşen iş adamlarına mı kalıyor diye sorgulamamız gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Yine, bugüne kadar yapılan vergi affı, yapılandırma ve benzeri gibi uygulamalar vergiye gönüllü uyumu artırmakta mıdır, bunu da ortaya koyan istatistiki çalışma var mıdır diye sorgulamalıyız.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun, tamamlayın Sayın Sunat.

ŞENOL SUNAT (Devamla) - Teşekkür ediyorum.

Gelir vergisi mükelleflerinin ortalama ödediği verginin bir asgari ücretlinin ödediği vergi kadar olmadığı bir yerde vergi idaresi ve vergi politikaları başarılı mıdır?

Toplam vergi gelirleri tahsilatının yaklaşık yüzde 20'sinin gelir vergisinden oluşması ve gelir vergisinin de yaklaşık yüzde 93'ünün tevkif suretiyle toplanması ve de çoğunluğunun ücretlerden kesilen vergilerden oluşması başarılı bir performans mıdır?

Yani şunu demek istiyorum değerli milletvekilleri: Gerçekten bir vergi reformu bu ülkede uzun yıllardır yapılmış mıdır, bir düzenlemeye gidilmiş midir?

Sonuçlar gösteriyor ki günübirlik aldığımız kararlarla bu ülke yönetilemiyor.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum. (İYİ PARTİ sıralarından alkışlar)