GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: LÖSANTE Hastanesiyle ilgili sorunun cari mevzuatımız ile LÖSANTE Hastanesinin fiziki durumu arasındaki uyuşmazlıktan kaynaklandığına ve meselenin takipçisi olacaklarına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:15
Tarih:07.11.2019

MEHMET MUŞ (İstanbul) - Sayın Başkan, bu hafta başında bu meseleyle alakalı bir araştırma önergesi verilmişti. Orada da ifade ettik, bir konunun aydınlığa kavuşturulması gerekiyor. Biliyorsunuz, hastane inşaatı yapacağınız zaman bir, belediyeden izin alıyorsunuz, bir de Sağlık Bakanlığından yapacağınız kapasiteye uygun şekilde izin alıyorsunuz. Bu hastanenin izni 75 yatak kapasitesi yani Sağlık Bakanlığına yapılan müracaatta ortaya konan, düzenlenen ruhsat 75 yatakla sınırlı. Daha sonra hastane defakto bir durum oluşturarak 400 yatak kapasitesine çıkartıyor, 400 yatak kapasiteli bir hastane yapılıyor.

Şimdi, cari mevzuatımız ile hastanenin fiziki durumu arasında bir uyuşmazlık var. Biz o gün araştırma önergesi verildiği zaman da bu, Meclisin araştırmasıyla alakalı bir şey değil, idari bir mesele... Dolayısıyla bununla alakalı biz de meseleyi takip edeceğiz ama olayın böyle bir boyutu var. Yani hastane yapılıyorken 400 almış olsa, 400 yapacaktı; 75 alıp 400 yaptığı için sorun var ortada.

Teşekkür ederim.