GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Giresun ili Espiye ilçesinde meydana gelen kazada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet dilediğine ve yayla yollarında güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:103
Tarih:16.07.2019

NECATİ TIĞLI (Giresun) - Seçim bölgem Giresun Espiye ilçemiz Ericek köyü Karaovacık grup yolunda önceki gün meydana gelen kazada yaşamını yitiren 6 kişiye rahmet, yakınlarına sabır; 1'i ağır olmak üzere 5 yaralımız var, onlara da acil şifalar dilerim.

Özellikle yaz mevsiminde fındık hasadı öncesinde kültürümüzü yaşatmak üzere birçok yayla ve obamızda düzenlediğimiz şenlikler vesilesiyle yaylalarımıza artan ilgiyle birlikte bu yollarımızda yoğunluk daha da artmaktadır. On ay kadar önce, buranın 1 kilometre aşağısında meydana gelen kazada da 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ardından o virajda beton bariyerlerle tedbir alınmıştır. Şimdi, muhtemelen, son kazanın meydana geldiği viraj için de benzer önlemler alınacaktır fakat bunlar bu acıların, kayıpların telafisi olmayacaktır. İşlek olan bu yolumuz gibi birçok yayla yolumuz mevcut güvenlik önlemlerine ihtiyaç duymaktadır. Buralarda altyapı çalışmaları dışında diğer eksiklerin giderilmesi ve yeni bir acının yaşanmasını beklemeden gereken güvenlik önlemlerinin alınması için yetkilileri harekete geçmeye davet ediyorum.