| Konu: | Kötü ekonomi yönetiminin Türkiye'yi ucuz tatil beldesine dönüştürdüğüne ve demokrasi duyarlılığı yüksek turistin gelmediğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 100 |
| Tarih: | 10.07.2019 |
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Kısa tutacağım Sayın Başkan.
Sayın Grup Başkan Vekilinin baştaki benim usul hatırlatmama nazik sözleri ve genişleten katkısı çok önemli. Ben de konuşmasından esinlenerek bir katkıyı sunmak istedim. Belki konuşmaya verilecek cevapta ona da bir yer verebilir Sayın AKP Grup Başkan Vekili.
Kötü ekonomi yönetiminin Türkiye'yi ucuz bir tatil beldesine dönüştürdüğü doğru ama buna şöyle bir katkı yapalım. Demokrasi duyarlılığı yüksek turist gelmiyor, parayı da demokrasi duyarlılığı yüksek turistten kazanıyorsunuz. Demokrasi duyarlılığı olmayan turist -ülke isimleri saymayacağım, uluslararası ilişkiler açısından buralarda sıkıntılı bu- her şey dâhil dediğiniz sistemle gelen ve ilave para bırakmayan turisttir. Demokrasi duyarlılığı olan turisti Türkiye'ye çekmeden sektörün nefes alması, rahatlaması, para kazanması mümkün değildir.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ZÜLFÜ DEMİRBAĞ (Elâzığ) - AK PARTİ'den önce geliyorlardı değil mi?
BAŞKAN - Buyurun.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Bunun için de demokrasiye ihtiyaç vardır, bunun için hukukun üstünlüğüne, hukuk güvencesine ihtiyaç vardır.
Teşekkür ediyorum.