GENEL KURUL KONUŞMASI
| Konu: | Depremde yıkılma riski bulunan Malatya ili Kemal Özalper İlköğretim Okulunun taşınmasının elzem olduğuna ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 94 |
| Tarih: | 26.06.2019 |
VELİ AĞBABA (Malatya) - Teşekkür ederim.
Sayın Başkan, Malatya Kemal Özalper İlkokulu, 6 mahalleye hizmet eden bir okul ve eski bir ilkokul. Okulda maalesef, standartların üzerinde öğrenci var, sınıflarda 50'ye yakın öğrenci eğitim görmekte ve okulda toplam 2 bin kişi eğitim görmekte.
Ayrıca, bu okul depreme dayanıklı değil, daha önceden raporları var. Bu okulun Cemal Gürsel Mahallesi'nde bir başka okula taşınması elzem, zorunlu. Maalesef çok yoğun bir okul hem depreme dayanıksız ve hem de okulun eski olması nedeniyle öğrenciler doğru eğitim göremiyor.
Bu konuyu Millî Eğitim Bakanlığımızın değerlendirerek Kemal Özalper'i bir başka okula taşımasını rica ediyoruz.
Teşekkür ediyorum.