| Konu: | Manisa Milletvekili Erkan Akçay'ın "Bizim ilk günden beri Gezi'ye karşı tavrımız belliydi." ifadesine ve Devlet Bahçeli'nin 7 Hazirandaki il başkanları toplantısında yaptığı konuşmasına ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 38 |
| Tarih: | 20.12.2018 |
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sayın Başkan, biraz önce -tabii, emin olmadan bir şey söylememek lazım, emindim ama- yazılı metni istedim, şimdi geldi, o yüzden cevaplıyorum.
Sayın Erkan Vekilimizden de... Aynı bölgenin birer grup başkan vekili olarak Sayın Erkan Akçay'la bir polemik yaşamak en son tercih ettiğim şeydir ama belki bunu ifade etmek doğru bir tutumu ortaya koymak açısından kendilerinin faydasına da olacak. "Bizim ilk günden beri Gezi'ye karşı tavrımız belliydi." dedi.
Ben, Sayın Devlet Bahçeli'nin 7 Hazirandaki il başkanları toplantısındaki şu cümlelerini hatırlatmak istiyorum. "Hükûmet, baskı, eziyet ve zorbalıkla her şeyi belirleme ve tayin etme saplantılarına kimseyi dinlemeyen, anlamayan ve aldırmayan antidemokratik sapmalarına Taksim Gezi Parkı'ndan iyi bir cevap verilmiştir. Demokratik haklarını masumane vasıtalarla savunmak amacıyla meydanları dolduranlar düşüncelerini bu yollarla duyuranlar, hepsinden önemlisi de otoriter mizaç ve simalara karşı duranlar gerekli mesajları vermişlerdir." Bu, MHP'nin İl Başkanları Toplantısı, bütün metin elimde. Ara başlıklar: "Başbakan Erdoğan'ın siyaset tarzı son derece hırçın ve düzeysizdir."
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Müsaadenizle, toparlıyorum.
BAŞKAN - Toparlayın.
ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - "AK PARTİ Hükûmeti demokrasiyi anlamamıştır." "Başbakan Erdoğan İstanbul'u babasının çiftliği gibi görmektedir." Bahçeli: "Başbakan bahar değil, kara kış yaşatmıştır." "Faizcileri uzakta değil, yakında arasın." "Erdoğan özür dilemelidir." Bu, 7 Haziranda Gezi olaylarına karşı Sayın Bahçeli'nin verdiği ilk resmî tepkidir ve yazılı olarak mevcuttur. Devamında yaşanan olaylar, o konudaki düzeltmeler ayrı ama "İlk günden beri Gezi'nin karşısındaydık." yaklaşımı, biraz önceki yaklaşım doğru bir yaklaşım değildir. Tutanaklara geçirmek istedim.
Teşekkür ederim.