GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İktidarın teklifle ilgili uzlaşıyı komisyonda görüşülmeye başlamadan önce araması gerektiğine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:20
Tarih:21.11.2018

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Sayın Başkanım, biz Komisyonu çok yakından takip ettik ve partiler arasında bu konuda gelişen diyaloğu da hepimiz biliyoruz ama bir yandan sayın grup başkan vekilleri yürütmeyle ilişkilerinin talimat alma düzeyinde olduğunu itiraf ededursun, kendi Komisyon üyeleri de ne konuşulduğundan bihaber. Biz dedik ki: "Böyle bir iş yapıyorsunuz -Anayasa 135'e göre 19 tane kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü var- bu hak verilecekse herkese verilsin." Ancak Komisyondan bu şekilde geçti, AK PARTİ Grubu dedi ki: "Bütün partiler bunda ittifak yapıyorsa bunu böyle geçirebiliriz." Son derece normal olarak farklı partilerin farklı itirazları var ve o yüzden burada böyle bir beşli ittifak, beşli mutabakat oluşmadı. Ancak AK PARTİ bunu yapmaya çok gönüllüyse bir dakikalık iştir, dünden beri ne uğraşıyorsunuz? Komisyon, metni Komisyona geri çeker.

Beyefendi, belki faydası olur söylediğimin, hani, hitap ettiniz ya.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Efendim, müsaade ederseniz, bitiremedim, dinlemedi ki Komisyon sözcüsü.

BAŞKAN - Buyurun, toparlayın Sayın Özel.

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Şimdi, hem sordunuz, hiç olmazsa dinleyin. Meclis İçtüzüğü şuna imkân tanır -dünden beri uğraşıyoruz bunda- dün bu saatlerde, daha erken saatlerde Komisyon olarak metni Komisyona geri çekerdiniz, gider, Komisyonda otururdunuz bugün, istediğiniz genişletmeyi yapardınız; destek veren verir, vermeyen vermez; çoğunluğunuz var, Komisyon gündemine hâkim; getirirsiniz, Mecliste görüşülür. Şimdi, hem isme yönelik, adrese teslim bir iş yapacaksınız hem ondan sonra "İsterseniz genişletelim ama beşiniz aranızda anlaşın." İYİ PARTİ'nin tercihine tahakküm koy, HDP'nin kararını bilmem ne yap, Cumhuriyet Halk Partisi yap, kendin oradan işi yürüt. İktidar olmak böyle bir şey değil, iktidar olmak uzlaşıyı komisyonda aramak. Hatta komisyon öncesi o 19 meslek örgütüne sordunuz mu? Türk Tabipleri Birliği ne diyor? Noterler Birliği ne diyor?

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

ÖZGÜR ÖZEL (Manisa) - Türk Eczacıları Birliğinin kapısını en son ne zaman çaldınız? Bunlara bakın, mutabakat böyle aranır. Sizin bu yaptığınız tavşana kaç, tazıya tut ve birtakım adrese teslim yasama çalışmasıdır, başka bir şey değil. Savunulacak tarafı yok. Komisyon Başkanınız ve bütün grup başkan vekilleriniz bu konudaki çabaya şahit, dönüp de CHP'yi suçlamaya kalkmayın.

Teşekkür ediyorum.