| Konu: | Manisa Milletvekili Özgür Özel'in yaptığı açıklamasındaki bazı ifadelerine ve iktidar olmayı iddia eden bir partiden daha ciddi muhalefet beklediklerine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 20 |
| Tarih: | 21.11.2018 |
BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Değerli arkadaşlar, Sayın Başkan; aslında Özgür Bey'i severim de... Belki de grup başkan vekilleri arasında en dikkatli, en hassas olanlardan birisi diye düşünüyorum kendisini.
Şimdi, sosyal medyadan trollerle, anlık kararlarla, kaynağı olmayan bilgilerle muhalefet yapmaya çalışmak, işte, gördüğümüz gibi, CHP'yi doksan yıldan beri bir yere taşımayan anlayış. Şimdi bir iddia var, "Şöyle bir kartvizit var." diyor. Çok zor değil, "Hanımefendi'nin danışmanı" diye ifade ettiğiniz arkadaşın kendi açıklaması var, "Bunu yapana Allah hidayet versin. Yanlış, böyle değil." diyor. Bunun için burada gündem yapmak, Meclisi oyalamak, Meclisin vaktini almak bir hak değil midir Sayın Başkan? Çok araştırmaya, MİT'ten, Emniyetten, özel bir yerden gerek yok, kendi hesabında Hanımefendi böyle bir şey olmadığını ifade etmiş. Gel özelde sor, ben anlatayım sana, ama bizden sonra en çok oyu olan, iktidar olmayı iddia eden bir partinin bu hâle düşmesini doğru bulmuyorum Sayın Başkan. Daha ciddi muhalefet bekliyoruz. Daha ağır iddialar bekliyoruz. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)