GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın CHP grup önerisi üzerinde AK PARTİ Grubu adına yaptığı konuşmasındaki bazı ifadelerine ve Mavi Marmara Anlaşması metninin imza yerinde "Kudüs" yazmasına dikkat çektiklerine ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:100
Tarih:16.05.2018

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Sayın Elitaş özür dilendiğini söyledi ama o sanıyoruz Sayın Erdoğan'ın gizli bir görüşmesiyle olmuş olabilir çünkü Türkiye'ye karşı böyle bir özrü ve anlaşmayı Türkiye halkları duymadı.

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - İsrail'in öyle bir yazılı beyanı var.

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Ama bunun dışında ben eksik bıraktığım bir şeyi tamamlamak için aslında söz almıştım. Bilmiyorum, kendileri hatırlıyorlar mı, evet, bugün "Amerika" diyorlar, "Onun yarattığı kan" diyorlar vesaire ama Mavi Marmara Anlaşması'nın metninde altında imza yerleri olarak "Tel Aviv" yazmıyordu, "Kudüs" yazıyordu ve o zaman da buna dikkat çekmiştik, bunu çok çok iyi hatırlıyordur sayın milletvekilleri.

MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Dışişlerinden anlayan arkadaşlarınıza sorarsanız ne olduğunu anlatır onlar.

FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - O yüzden, Kudüs'ü zaten o zaman kabul etmişti buna oy verenler, bunu da hatırlatmak isteriz Halkların Demokratik Partisi olarak.