| Konu: | Mecliste bir dayatma olduğu zaman gerilim yaşandığına ve bunun sorumlusunun iktidar partisinin yaklaşımı olduğuna ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 81 |
| Tarih: | 04.04.2018 |
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Sayın Başkan, ben aslında burada şu anda farklı bir koku alıyorum yani daha önce de aldığımız bir koku bu ve hakikaten, hani, Sayın Elitaş'ın söylediği sözler göz yaşartıcı, "Herkes konuşabilir, ifade edebilir. Bunu kesmemek lazım asla." falan diye... Öncelikle, başka Meclis başkan vekillerinin bu Meclisi nasıl yönettiğini de kendisi çok iyi biliyor; sözlerin nasıl kesildiğini, söz kesilmeden, o sözü konuştuktan sonra vekilimizin nasıl kolunun kırıldığını, daha onun hemen ertesi gününde bir CHP vekilinin aynı şekilde kuliste nasıl tartaklandığını, bütün bunların olduğunu şu Meclis gayet iyi biliyor, siz de biliyorsunuz. Bunu yapmayın. Yani şu anda benim aldığım koku bu kokudur. Sözleşmeler konuşulacak diye, alt tarafı yirmi dakika konuşma yapılacak diye, "Bunu bir an önce geçireceğiz." diye bunu yapmayın. Çünkü bu gerilimi şu anda yükselten sizsiniz. (CHP sıralarından alkışlar)
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Sözünüzü tamamlayın lütfen.
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Sayın Meclis Başkan Vekiline diyorsunuz: "Bu huzur bozulursa, şöyle olursa, böyle olursa..." Ben bu sözleri çok iyi tanıyorum. Artık ben de sonuçta iki buçuk senedir buradayım ve bu havayı koklayabiliyorum; bu, demin "er meydanı" denilen havayı çok iyi koklayabiliyorum. Bunu yapmayın. Burada insanların söz hakkı kesilmesin, yirmi dakika konuşulsun efendice. Zaten insanlar yirmi dakika konuşmuyorlar, bunu daha azda da bırakabiliyor. Bunların hepsi mutabakatla olur. Dayatma getirdiğiniz zaman bu Meclise, burada gerilim oluyor. Bunun sorumlusu da İç Tüzük'ü uygulamaya, kanunlara uymaya çalışan Meclis Başkan Vekili değil. Bunun sorumlusu sizin bu yaklaşımınızdır.
BAŞKAN - Teşekkürler Sayın Kerestecioğlu.