GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Bir vatandaşın Atatürk baskılı tişörtle Meclise alınmamasının Meclis Koruma Hizmetleri Yönetmeliği'nden kaynaklanan yanlış bir uygulama nedeniyle olduğuna ve Atatürk'ün resmine ve ismine saygısızlık yapılmasının söz konusu olmadığına ilişkin konuşması
Yasama Yılı:3
Birleşim:78
Tarih:28.03.2018

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, bir önceki birleşimde de Meclisimizin gündemine gelen ve dün Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantısında gerek ulusal medyaya gerek sosyal medyaya düşen bir haberle ilgili sayın vekillerimiz burada düşüncelerini belirttiler. Biz de vermiş olduğumuz bu molada Türkiye Büyük Millet Meclisinin yetkilileriyle, bu anlamda Meclisimizin asayişi ve emniyeti noktasında görevli olan arkadaşlarımızla görüşme yapmış bulunuyoruz.

Özellikle şunu belirtmem gerekiyor ki grup başkan vekillerimizin de bilgisi dâhilinde olan, bu yüce Meclisi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, ne onun şahsiyetine ne resmine ne de ismine hiç kimsenin ama hiç kimsenin bir hakaret etmesi ve onu sıradanlaştırması söz konusu olamaz, olmamıştır ve olmayacaktır. Bu mahiyette, tabii, Meclisimizin Meclis Koruma Hizmetleri Yönetmeliği'nden kaynaklanan yanlış uygulamadan ortaya çıkmıştır. Bu yanlış uygulamanın cezai işlemleri noktasındaki süreç başlamıştır. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekilimiz Sayın Engin Altay, yapmış olduğu basın açıklamasıyla birlikte, Meclis Başkanlığımıza bu sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatılması noktasında müracaat etmiştir. Bu müracaatla ilgili, Sayın Başkanlığın bu konuda mutlaka gereğini yapacağını umut ediyorum. O nedenle, Meclisimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resmine, ismine, tişörtüne hiçbir saygısızlık yapılması söz konusu değildir, asla da olmayacaktır.

Bilgilerinize sunarım. (CHP sıralarından alkışlar)