GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 16 kişinin tutuklanmasına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:77
Tarih:27.03.2018

BEHÇET YILDIRIM (Adıyaman) - Teşekkürler Başkanım.

Bildiğiniz gibi, Erzincan'da 16 Mart günü gözaltına alınan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 16 kişi tutuklandı. AKP iktidarının tekçi, kendisinden olmayanı yok sayma, cezalandırma politikaları, özellikle Alevi örgütlenmesinin hak talep mücadelesini sekteye uğratma artarak devam etmektedir. Bu tutuklamalar, Erzincan şubesi şahsında demokratik Alevi hareketini susturmaya yönelik bir operasyondur.

Aleviler, yüzyıllardır bütün baskılara, katliamlara, inkâr politikalarına ve iftiralara karşı Hüseyni duruşunu sergiliyorlar. Bu şekilde baskı yaparak, ibadet etmelerini engelleyerek, Alevi yurttaşları camilere davet ederek yıldıramazsınız. Tarihten günümüze siz iktidarlar onları yakarak yok etmeye çalışırken onlar kendilerini küllerinden yaratarak demokratik olmayan politikalarınızın karşısında direniyorlar, direnmeye devam edecekler.

Bırakın Aleviler nerede, nasıl ibadet edeceklerini, hangi ideolojiyle politikaya katılacaklarını kendileri belirlesin. Onları iktidarın Alevisi olmayı kabul etmedikleri için cezalandıramazsınız.

BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Yıldırım.