GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı'nın sataşma nedeniyle yaptığı konuşması sırasında Halkların Demokratik Partisine sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:3
Birleşim:72
Tarih:15.03.2018

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Adana) - Teşekkürler Sayın Başkan.

Doğrusu sayın hatibi dinlerken barışı savunmanın ve savaşa karşı olmanın neresi kirli dille ilgili çözebilmiş değiliz. Hatibimiz bir realiteyi ifade etti. Şu anda Türkiye'de hiçbir basın organı Afrin'e yönelik saldırı savaşına dair aksine tek cümle söyleyemiyor. Bu savaşa, bu saldırıya karşı çıkan herkes ilk günden büyük bir tehditle baskı altına alınmak istendi çünkü gerçeklerin görünmesi istenmiyor. Biz sadece Kürt halkını değil, bu saldırının aynı zamanda demokratik bir Orta Doğu'ya da saldırı olduğunu düşünüyoruz, aynı zamanda Orta Doğu'da halkların birlikte eşit ve özgür yaşamına bir saldırı olduğunu da düşünüyoruz çünkü biz gerçekten demokratik bir yaşamdan ve savaşsız bir ortamdan yanayız. Sizin, uluslararası kurumların raporlarından haberiniz vardır eminim buna. Şu anda Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, operasyonun başlamasıyla nasıl bir ihlal zinciri yaratıldığını raporlarında açıklıyor. Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütünün, yine, sivillere ilişkin ayrı raporları yayınlandı. UNICEF, Afrin'de bu saldırılarda en az 11 çocuğun geçen hafta yaşamını yitirdiğini söyledi. Birleşmiş Milletler ateşkes ilan etti.

Dünya başka bir yerden bakıyor ama Parlamentoda, bizim bulunduğumuz Genel Kurulda bu gözle bakılmasına tahammül edilemiyor. Evet, Afrin'de Kürtler yaşıyor, Afrin'in tarihteki adı Kürt Dağı'dır ve en homojen yapılardan biridir orası ve orada Kürtlere yönelik şu anda bombalar yağıyor. Biz bunu nasıl tanımlayalım? Gelin, siz tanımlayın.

Teşekkür ediyorum.