| Konu: | Çocuklara yönelik istismar konusunda iyi bir sınav verilememesinin sebebinin iktidarın tutumu olduğuna ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 61 |
| Tarih: | 20.02.2018 |
ONURSAL ADIGÜZEL (İstanbul) - Teşekkürler Sayın Başkan.
Çocuklarımız için iyi bir sınav vermediğimiz gerçeği çocuklara yönelik her istismar olayıyla yüzümüze çarpıyor. Günlerdir bizi insanlığımızdan utandıran bu tablonun tek sorumlusu ise "6 yaşındaki kız çocuğu evlendirilebilir." zihniyetini baş tacı eden, 18 yaş altı evlilikleri "gelenektir" diye meşrulaştıran, bu Genel Kurul salonuna getirdiği utanç düzenlemesiyle çocuk istismarcılarına affı öngören siyasi iktidarın ta kendisidir.
BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Çok ayıp ve terbiyesizce bu söylediği Sayın Başkan.
ONURSAL ADIGÜZEL (İstanbul) - Bugün çıkmış istismar komisyonu kurduğunuzu açıklıyorsunuz. Biz sizlere defalarca bu kürsüden "Komisyon kuralım." dediğimizde binlerce çocuğumuz istismara uğrarken aklınız neredeydi? Çocukları koruyamadıktan sonra yere batsın sizin Başkanlığınız, yere batsın sizin iktidarınız da ittifakınız da.
Teşekkürler.