GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: AKP'nin tüm karşı çıkmalara rağmen Sinop İnceburun'a çevre ve doğa katili nükleer santral yapma ısrarını sürdürdüğüne ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:3
Birleşim:56
Tarih:07.02.2018

ONURSAL ADIGÜZEL (İstanbul) - Teşekkürler Sayın Başkan.

AKP, tüm Türkiye'nin ve Sinop sakinlerinin karşı çıkmasına rağmen Türkiye'nin cennet köşelerinden İnceburun'a çevre ve doğa katili nükleer santral yapma ısrarını ne yazık ki sürdürüyor. Bu ısrar AKP'nin gözünü öyle kör etmiş ki dün Sinop'ta yapılan nükleer santral ÇED toplantısına katılarak söz haklarını kullanmak isteyen Sinoplular, Sinop Belediye Başkanı ve milletvekili arkadaşlarımız salonun dolu olduğu gerekçesiyle toplantıya alınmadı, yaşanan haksızlığı ve hukuksuzluğu valiliğe bildirmek isteyen vatandaşlar ise polis şiddetiyle karşılaştı.

Şimdi sormak istiyorum, amacı halkı bilgilendirmek olan bu toplantıya Sinop halkının alınmama gerekçesi vatandaşlarımızdan duyduğunuz korku mudur? Her fırsatta millî iradeye sığınan iktidar işine gelmediği zaman millî iradeyi, kendi vatandaşını polis şiddetiyle susturmaya çalışmaktan ne zaman vazgeçecek?

Teşekkür ediyorum.