GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: HDP Grubu önerisi münasebetiyle
Yasama Yılı:3
Birleşim:54
Tarih:01.02.2018

AK PARTİ GRUBU ADINA HACI BAYRAM TÜRKOĞLU (Hatay) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; HDP grup önerisi üzerine partimiz grubu adına söz almış bulunuyorum, yüce heyetinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Evet, insanların kaderi olduğu gibi milletlerin ve devletlerin de bir kaderi vardır. Bazen, bu kader çizgisinde sizlerin dahliniz olsa da dış etmenler büyük faktör olarak sizin geleceğinizi, istikbalinizi kurgular. Savaş şartları, mücadele ortamları milletlerin, devletlerin çoğu zaman girmek istemediği, arzu etmediği bir sonuçtur ama bizim Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak içinde bulunduğumuz coğrafya, asırlardır beynelmilel güçlerin her zaman emellerine, arzularına, hükümranlık taleplerine sahne olmuş bir coğrafya. Bu coğrafyada biz Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak, bölgesinde lider, dünya klasmanında artık adından söz ettiren bir ülke konumundayız. Bu ülkede yaklaşık otuz beş yıldır terörle mücadele hâlindeyiz. PKK'yla, DHKP-C'yle, son yıllarda yine DAEŞ'le ve şu anda hemen sınır komşumuz Kuzey Suriye'de bir terör koridoru açmak isteyen PKK'nın uzantısı konumundaki PYD'yle, YPG'yle mücadele hâlindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz şu anda orada yoğun bir mücadelenin içerisinde. Şehitler veriyoruz, gazilerimiz oluyor. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler niyaz ediyorum. Şunu demek istiyorum: Eğer otuz beş yıldır, hassaten yakın tarihimizde bu ülke terörle mücadeleye ayırdığı parayı, ki bugün 500 milyar doların üzerinde bir para sarf edildi, bunu biz yatırıma ve istihdama dönüştürmüş olsaydık en az 2 bin fabrika yapılır, 3 milyona yakın insanımız da istihdam edilir, gayrisafi millî hasılamız artar, fert başına düşen millî gelirimiz bugün için 20 bin dolarlar civarında olurdu.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN - Buyurun, tamamlayın.

HACI BAYRAM TÜRKOĞLU (Devamla) - Değerli kardeşlerim, bugün, topyekûn bir millet, Türk milleti olarak 80 milyon insanıyla kıyamda duada. Neye dua ediyor? Türkiye Cumhuriyeti devletinin ebet müddet yaşaması için duada, milletin huzur ve refahı için duada, bunun için mücadelede. Bir taraftan da üretim bandı inadına devam ediyor. Yerli ve millî kaynaklarımız tüm hatlarıyla seferber hâlinde harekete geçmiş, 2023'lerin büyük Türkiye'sini inşa etme yolunda da mücadelemiz devam ediyor. Elbette ki sosyoekonomik şartları zaman zaman olumsuz etkilenmiş olabilir ama olumlu hâle çevirmek, ülkenin istikbalini kucaklamak hepimizin elinde.

Onun için, hepimize büyük görevler düşüyor diyor, HDP'nin verdiği grup önerisi üzerinde bir araştırma ihtiyacının olmadığını ifade ediyor, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)