| Konu: | Mecliste intikam anlayışıyla bir işlem yapılmaması gerektiğine ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 46 |
| Tarih: | 09.01.2018 |
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; eğer burada iktidar yürütüyorsanız yeterli sayıda milletvekiliyle burada bulunursunuz. Bir intikam anlayışıyla -sanki- Mecliste işlem yapılmaz yani "Siz ona 'hayır' dediniz, biz şimdi buna karşılık olarak bunu yapıyoruz." Bu, bir siyasi üslup değildir.
BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Gündeme devam edelim Sayın Başkan.
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Özellikle hele bunun tutanaklara geçirecek şekilde söylenmesi, gerçekten yakışık almayan bir durumdur. Yani ortada söz konusu olan bir izin meselesidir. Daha öncesindeyse bu Meclisin işlevsizleştirilmesine, işlememesine ve üstelik sizlerin dahi haberi olmadan burada Meclis Başkanı tarafından bir tasarrufun yapılmasına gösterilen tepki söz konusudur.
BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Gündeme geçelim Sayın Başkan.
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Bunu, grup başkan vekili kendisi de aslında ifade etmiştir, onun da kabul etmediği bir şeydir bu.
Tamamlayabilir miyim Sayın Başkan?
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Buyurun, bir dakika daha.
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Yani bizler burada muhalefet olarak kalkıp da eleştirdiğimiz bir şeyi söylediğimizde, siz sayı çoğunluğunuza dayanarak "Hah, siz de bunu yaparsanız biz de şimdi bunu yaparız." diye mi karşılık vereceksiniz? O zaman, buyurun, böyle hükûmet ediyorsanız, böyle bir siyaset yürütmek istiyorsanız tebrik ederiz, başarılar dileriz.
Teşekkür ederim.