| Konu: | Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel'in 503 sıra sayılı 2018 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı ile 504 sıra sayılı 2016 Yılı Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın beşinci tur görüşmelerinde AK PARTİ Grubu adına yaptığı konuşması sırasında Cumhuriyet Halk Partisine sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 39 |
| Tarih: | 16.12.2017 |
ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) - Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım; Atatürk ve Cumhuriyet Halk Partisinin ilişkisi, Atatürk ile cumhuriyetin ilişkisi, Atatürk ile Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilişkisi etle tırnak gibidir.
Vatanımıza ve milletimize, laik, demokratik cumhuriyetin ilelebet yürüyebilmesi için Atatürk ilke ve inkılaplarından hiç ayrılmadığını, Cumhuriyet Halk Partisi, siyasi kuruluşundan itibaren kendi duruşuyla kendisini ifade etmiştir. Zaman zaman bayrakların asıldığı yerlerde başka siyasi partilerin de bayraklarının asılması ve seçim propagandalarında bunların yan yana gelebilmesi çok doğalken bunu alıp da bunun üzerinden Cumhuriyet Halk Partisinin Atatürk'le olan ilişkilerini bağdaştırmak, en hafif tabiriyle, gerçekten bu konuda riyakârca davranmak demektir. (CHP sıralarından alkışlar)
Değerli milletvekilleri, lütfen bu kürsüden konuşurken kendi geçmişinize bakarak konuşun. Fetullah terör örgütüyle iç içe olan, PKK terör örgütüyle masaya oturan, Habur Sınır Kapısı'ndan onları Türkiye'ye alan ve onları kucaklayan, Abdullah Öcalan'ı gerçekten bir bilen ilan eden siz, kendi liderinize ve kendi Hükûmetinize bakın, başkaları sizi ilgilendirmez. (CHP sıralarından alkışlar)
BAŞKAN - Teşekkür ederim Sayın Özkoç.