| Konu: | Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarı ve Teklifi münasebetiyle |
| Yasama Yılı: | 3 |
| Birleşim: | 23 |
| Tarih: | 15.11.2017 |
BEHÇET YILDIRIM (Adıyaman) - Gerçi sorularım Sağlık Bakanınaydı ama dün de sordum, bugün yine tekrarlayacağım çünkü ısrarla, bu konuda sağlık çalışanlarından telefonlar, mesajlar alıyoruz.
Sağlık eğitimi veren kurumlar giderek artarken atama bekleyen sağlıkçıların sayısının katlanarak çoğaldığından haberdar mısınız?
450 bin sağlıkçı atama beklemekteyken sağlık alanında kaç kişi atamayı düşünüyorsunuz? Ek kontenjanınız ne kadar olacak?
Mademki sertifika programları yeterli görülüyor, neden meslek liselerinde, yüksekokullarda, üniversitelerde gençlerimiz sağlıkçı olmak üzere eğitim alıyor?
Bir diğer sorum: Mezun sağlıkçılar yerine vasıfsız, sertifikalı, sağlık bilimleriyle alakası olmayan insanlar, daha doğrusu taşeron işçileri çalışıyor. Hem "Sağlıkta ihtiyaç var." diyoruz hem 450 bin kişi dışarıda. Sağlıkçıların yerine niye taşeron işçi çalıştırıyoruz?
Bir diğer sorum: Atamaları olduğu hâlde, göreve başlayamayan binlerce sağlıkçının güvenlik soruşturması neden sonuçlanmıyor? Bu soruları sorduğumuz zaman "Tamamlandı, tamamlandı." deniyor ama sonuç alamıyoruz.