GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Ankara Milletvekili Levent Gök'ün sataşma nedeniyle yaptığı konuşması sırasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:3
Birleşim:12
Tarih:24.10.2017

MEHMET NACİ BOSTANCI (Amasya) - Sayın Başkanım, değerli arkadaşlar; burada yaptığımız işin gerçek anlamını görmek gerekir. Ali Bey biraz önce ifade etti. Biz teklifi reddetmedik, gündeme alınmasını kabul etmedik.

LEVENT GÖK (Ankara) - Teklif nerede görüşülecek?

MEHMET NACİ BOSTANCI (Devamla) - Milletvekilleri elbette kanun teklifi verirler, yeri ve zamanı geldiğinde uygun görüşmeler yapılarak... Bu işin bir mutfağı vardır, Levent Bey o mutfakta da çok çalışmıştır, bilir. Dolayısıyla o mutfak çalışmaları çerçevesinde bütün bu teklifler zaten milletvekilleri marifetiyle gelir.

Şimdi Sayın Gök, AK PARTİ'li bir milletvekilinin hakkını hukukunu korumak için söz aldığını söyledi, gözlerimizi yaşarttı. Esasen, sanki AK PARTİ'li milletvekilinin hakkını koruyormuş gibi yaparak bunun üzerinden CHP'nin propagandasını yaptı.

ERTUĞRUL KÜRKCÜ (İzmir) - E herhâlde siyaset budur yani.

MEHMET NACİ BOSTANCI (Devamla) - Zaten sizler de gördünüz, burada siyasi pozisyondan, o propaganda dilinden bağımsız bir hak, hukuk ve adalet arama tarzındaki bir dile şahsen ben rastlamadım. Buradaki arkadaşların kendileri de Sayın Gök'ün sözlerinin hangi bağlama oturduğunu gayet iyi takdir ederler.

Bizim yaklaşımımız şu: Bu işler komisyonlarda görüşülürse kolektif bir şekilde çok daha iyi bir tarzda tekemmül eder ve neticede o şekilde işler yürür. Elbette arkadaşlarımız yine kanun teklifleri vereceklerdir. Öyle milletvekillerinin -hangi partiden olursa olsun- herhangi bir şekilde itibarlarının, iş yapma, görev yapma yollarının yerlerde sürünmesi diye bir durum da söz konusu değildir. Bunları açıklamak için söz aldım.

Saygılar sunuyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)