GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: İzmir Milletvekili Musa Çam'ın sataşma nedeniyle yaptığı konuşması sırasında Adalet ve Kalkınma Partisine sataşması nedeniyle konuşması
Yasama Yılı:2
Birleşim:120
Tarih:27.07.2017

MEHMET NACİ BOSTANCI (Amasya) - Evet, Sayın Başkan, değerli arkadaşlar; bu ülke Ergenekon, Balyoz davalarını gördü. Kıymetli arkadaşlarımız, Ergenekon, Balyoz davaları sırasında çok çeşitli kereler bu çetenin, bu işleri yapanların sahte delil ürettiğini, nasıl o yargılamaları organize ettiklerini, yaptıkları işin hukukla hiçbir ilgisinin olmadığını defalarca söylemediniz mi?

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) - Savcıyı söyle, savcıyı.

MEHMET NACİ BOSTANCI (Devamla) - Söylediniz.

GÜLAY YEDEKCİ (İstanbul) - Savcısı kimdi? Savcısı kimdi, savcısı?

ÖZKAN YALIM (Uşak) - Söyledik, siz de hep savundunuz onları, hep savundunuz onları.

ENGİN ÖZKOÇ (Sakarya) - Savcı dâhildi çeteye.

MEHMET NACİ BOSTANCI (Devamla) - Şimdi, aynı çevre, aynı çete 17-25 Aralığı yaptığında, hiç düşünmeden, hiç muhakeme etmeden "Yahu, bu adamlar Ergenekon ve Balyoz'u yapmışlardı, bunlar delil uydururlar, sahte işler yaparlar. Bunların yaptıklarının hukukla ilgisi yoktur." bilgilerini bir anda unuttular, hafıza kaybı yaşadılar.

BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Nerede bu savcılar? Nerede bu savcılar?

MEHMET NACİ BOSTANCI (Devamla) - Dediler ki: "Bu bir hırsızlık davası."

ÜNAL DEMİRTAŞ (Zonguldak) - Hoca, biz sana mı inanalım, sese mi inanalım, kasetlere mi inanalım?

MEHMET NACİ BOSTANCI (Devamla) - Tam da FETÖ bunu istiyordu.

LEZGİN BOTAN (Van) - Her şeyi FETÖ'ye at, temizlen çık.

MEHMET NACİ BOSTANCI (Devamla) - FETÖ'nün toplumsal ayağı, politik ayağı olmadığı için propaganda üzerinden kendisine güç ve tahkimat sağlayacak çevreler oluşturabilmek kastıyla bu yolsuzluk, usulsüzlük propagandasını inşa etmişti.

Farzımuhal, diyelim ki sizin aklınızda öyle bir kuşku da oldu. Yahu, kendi aklınızı, Ergenekon, Balyozdan tanıdığınız bu çetenin bu organize işlerinin neticesinde inşa ettikleri propagandayla bu konuya ilişkin kendi bilgi ve yaklaşımınızı ayırt edecek bir dikkat ve ihtimam yakın geçmişe saygı çerçevesinde gerekmez miydi? Bunu göstermediniz. Göstermediniz, ondan sonraki dönemde de maalesef, bu iktidar cansiparane bir şekilde bu çevrelerle mücadele ederken onların yanında saf tuttunuz, bu çok yanlış.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

MEHMET NACİ BOSTANCI (Devamla) - Hiç olmazsa bundan sonra şu, FETÖ üzerinden bir siyasi rekabet götürerek bu çeteye destek anlamına gelebilecek bir atmosfer kurmama konusunda hepimiz dikkat edelim.

Saygılarımla. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)