| Konu: | Cumhuriyet Halk Partisinin demokratik haklarını kullandığına ve Türkiye'de herkesin, her yerde demokratik hakkını kullanma hakkı olduğuna, protestonun da bir hak olduğuna ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 119 |
| Tarih: | 26.07.2017 |
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; "Burası sokak değil." dediniz ama bunu birçok kez ifade ettiğimiz gibi, sokakta olan arkadaşlarımız da var ve onlar bir parkta "Vicdan ve adalet nöbeti" tutuyorlar ve demokratik siyasete özgürlük diyorlar ama onların nasıl halkla buluşması engelleniyorsa ve orada demokrasiden söz etmek mümkün değilse Mecliste de aslında çoğunluk tahakkümünü maalesef demokrasi zannedenler var.
Ve burada, Komisyonda sadece konuşulması ama tek bir önerinin dahi dikkate alınmaması, değiştirilmemesi bir demokrasi değil. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partili arkadaşların ifade ettiklerine aynen katılıyoruz. (CHP sıralarından alkışlar)
BÜLENT TURAN (Çanakkale) - Bravo!
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Gerçekten onlar da demokratik haklarını kullanıyorlar ve Türkiye'de herkesin her yerde demokratik hakkını kullanma hakkı vardır yani protesto da bir haktır. Umarım bunu Adalet ve Kalkınma Partisinin de anladığı bir gün gelecektir, bunu umut ediyoruz.
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum.