| Konu: | Konya Milletvekili Abdullah Ağralı'nın HDP grup önerisi üzerinde yaptığı konuşması sırasında Halkların Demokratik Partisine sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 92 |
| Tarih: | 16.05.2017 |
FİLİZ KERESTECİOĞLU DEMİR (İstanbul) - Teşekkürler Sayın Başkan.
2 çocuğun ölümünden söz ediyoruz. Çocukların ölümü üzerinden siyaset yapmak değil, çocukları öldürenlerden hesap sorulmasını istiyoruz. Bugüne kadar çocukları öldürenlerden de büyükleri öldürenlerden de hesap sorulamadı ve hesap vermediler. Sizin verdiğiniz cevaplar, bu olaya ilişkin cevaplar değil. Her şeyde dönüp dolaşıp aynı lafları tekrar ediyorsunuz; yine hendeklere geliyorsunuz, yine şunları anlatıyorsunuz, yine bunları anlatıyorsunuz.
Bir panzer gece uyuyan çocukların evine girmiş. Vicdan, biraz insaf! Buna karşılık gerçekten bu Parlamentoda herkes "Ya, evet, yani uyuyan çocuklar da güvende değil. Bu bizim çocuğumuz da olabilirdi. Kimin çocuğu olursa olsun biz bu Parlamentoda milletvekilleriyiz." diyerek bu araştırma komisyonunun kurulmasına destek vermeli; olması gereken budur.
Biz hangi aynaya bakacağız? On beş yıldır siz iktidarınızda hangi aynaya baktınız? Ayna hiç oldu mu karşınızda gerçekten? Suruç'a gidip siz acı mı paylaştınız? Ankara Gar katliamı burnunuzun dibinde oldu, gidip acı mı paylaştınız, bize acı paylaşmaktan söz ediyorsunuz. Biz iki yıldır paylaştığımız acıların, yaşadığımız acıların haddini hesabını sayamıyoruz ama sadece kendi acılarımızla ilgili değiliz, kime olursa olsun.
Biz bugün kalkıp da Engelliler Günü'nde burada fotoğrafını gösterdiğim, o FETÖ'den yargılanan, bizimle hiçbir alakası olmayan çocukların engelli aylığının kesilmesinin de hesabı verilsin diyoruz. Burası Parlamentoysa burası çocukları korumak zorunda. Onların sesi de bizler olmak zorundayız çünkü onların sesi yeterince özgür değil maalesef.
Teşekkür ederim. (HDP sıralarından alkışlar)