| Konu: | Diyarbakır-Mardin kara yolunda mayın taraması sırasında meydana gelen patlama sonucu şehit olan 2 asker ile PKK tarafından yapılan saldırıda hayatını kaybeden Murat Ayhan'a Allah'tan rahmet dilediğine, terör örgütleri ve arkasındakilerle mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğine, Fatih Belediye Başkanı ile Esenler Belediye Başkanının bazı uygulamalarına dair iddialara ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 82 |
| Tarih: | 15.03.2017 |
İLKNUR İNCEÖZ (Aksaray) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bu sabah saatlerinde Mardin-Diyarbakır kara yolunun Mazıdağı yol ayrımında güvenlik güçlerimizin mayın taraması yaptığı sırada, PKK'lı teröristlerce önceden yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 askerimiz şehit olmuştur. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum.
Ülkemizin bekası ve milletimizin birliği ve kardeşliği için canını hiçe sayarak gece ve gündüz demeden ülkemizin güvenliğini sağlayan tüm güvenlik güçlerimize de buradan dualarımızı, yanlarında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum.
Geçtiğimiz hafta perşembe günü yine bir terör olayı gerçekleştirildi. Terör örgütü PKK tarafından Hakkâri Yüksekova'da Esendere Belde Başkanımız Tayfun Ayhan ile ağabeyi Murat Ayhan'a yönelik bir hain saldırı gerçekleştirildi ve bu kalleş saldırıda Murat Ayhan, İlçe Başkanımızın ağabeyi yaşamını yitirmiştir. Ben, Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı dileklerimi iletiyorum.
Orada İlçe Başkanımız, kardeşi -teşkilatlarımızın da başı sağ olsun dilerken- çalışmalarını sürdürmektelerdi önümüzdeki referandum süreciyle alakalı. İşte "baskı" diyorsak baskının nasıl olduğunu burada görüyoruz. Burada, iradesini ortaya koymak suretiyle özgürce seçim çalışmalarını gerçekleştirdiği sırada, PKK tarafından haince, kalleşçe bir saldırıya maruz kalmıştır ama ne yaparlarsa yapsınlar, bilinmelidir ki ülkemizden PKK ve terörün bütün türevleri sonuna kadar temizleninceye kadar, burada millî bir duruşla, bu mücadele sonuna kadar kararlı bir şekilde, artık mücadelenin ötesinde taarruz dediğimiz şekilde -ne yaparlarsa yapsınlar, görüntüde bu terör örgütleri ve arkasındakilerle mücadele kararlı bir şekilde- sürecektir, bunun bilinmesi gerekmektedir. Ben tekrar kendilerine şükranlarımı arz ediyorum, bu mücadelede katkı veren, destek veren, millî ve yerli duruşu sergileyen herkese.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Mikrofonunuzu açıyorum Sayın İnceöz.
İLKNUR İNCEÖZ (Aksaray) - İkinci olarak, dün burada Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Bey konuşmasında, kürsüde yaptığı konuşmada iki konuyu gündeme getirmişti. Fatih Belediye Başkanımızın bir uygulamasından bahsetti, Eminönü'de seçim araçlarının meydana alınmamasıyla alakalı. Ben kendileriyle görüştüm, konuyu net olarak şöyle ifade ettiler: Meydanın kapalı olduğunu, 10.00 ile 18.00 arasında araç trafiğine kapattıklarını, aracın daha sonra geldiğini ama sonrasında aracın meydana alındığını, bugün de yine 10.00'dan sonra gelinmesine rağmen aracın geçişine izin verdiklerini... Dünkü tartışma, herhangi bir şekilde, bir tartışma vesairenin ötesinde, bir kural. Bu, birçok ilde uygulanan kuraldır; trafiğe kapalı yerler vardır, buraların giriş ve çıkış saatleri vardır. Burada, herhangi bir şekilde çalışmaları engelleyici bir düzenleme değil, herkes için genelgeçer bir kural. Bugün saat 10.00'dan sonra gelmesine rağmen de özellikle izin verildiği... Öyle zannediyorum ki burada da bu saatlere uymama konusunda bir dirayet gösterilmekte ve bir kasıt olduğu kanaatindeyim.
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN - Lütfen tamamlayınız, açıyorum mikrofonunuzu.
İLKNUR İNCEÖZ (Aksaray) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkan.
Üçüncü olarak da Esenler Belediye Başkanımızın bir uygulamasından bahsedildi. Kendileriyle görüştük, sayın grup başkan vekiliyle de kendilerini görüştürdük. Buradaki iddiaların da doğru olmadığını, bu şekilde bir uygulamalarının söz konusu olmadığını, Belediye Başkanımızın makam aracına, özellikle Cumhuriyet Halk Partisinin seçim aracının önünü kesmek suretiyle, araca doğru saldıran kişiler olduğunu, polisin olaya el koyduğunu ama kendilerinden şikâyetçi olmadığını da Başkanımız özellikle belirtti, konudan da grup başkan vekili bilgilendirilmiştir. Kamuoyuna bunun farklı bir şekilde anlatılması... Aksettirenler adına özellikle söylüyorum, burada bir art niyetli yaklaşım olduğunu da özellikle belirtmek istiyorum. Burada belediyelerimizin uyguladığı genelgeçer kural herkes için -orada bulunan esnaf da dâhil olmak üzere- bağlayıcıdır.
Ben teşekkür ediyorum.