| Konu: | Onlarca emektar hocası ihraç edilen Mülkiye koridorlarında hüzün hâkim olduğuna ilişkin açıklaması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 67 |
| Tarih: | 08.02.2017 |
ONURSAL ADIGÜZEL (İstanbul) - Teşekkürler Sayın Başkan.
Dün, onlarca emektar hocasını ihraç ettiğiniz Mülkiyenin koridorlarında bugün hüzün hâkim Ama zannetmeyin ki bu zafer sizin. Unutmayın, Mülkiyenin mirasında baskıya, zulme karşı direniş vardır.
1897'deki Osmanlı-Yunan Harbi zamanında Mülkiyenin o dönemki Müdürü Recai Bey bir bayram zamanı öğrencilere şeker dağıtır. Müdür şekerleri dağıttıktan sonra öğrencilere "Padişahım çok yaşa!" dedirtmek ister ama öğrenciler bu tezahüratlara katılmaz. Müdürün zorlamalarına karşın öğrenciler Nuh der peygamber demez. Sonunda bir öğrenci çıkar ve elindeki şekerleri yere atar. Az sonra diğer öğrenciler de yere attıkları şekerlerin üzerinde coşkuyla zıplarlar.
Bir memleket ya ilim ya zulüm ile idare edilir. Zannetmeyin ki zafer sizin. Bu topraklarda zulme karşı ilmi yeniden yeşertebilecek milyonlar var.
Teşekkür ederim.