| Konu: | Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet'in yaptığı açıklaması sırasında şahsına sataşması nedeniyle konuşması |
| Yasama Yılı: | 2 |
| Birleşim: | 55 |
| Tarih: | 11.01.2017 |
MUSTAFA ELİTAŞ (Kayseri) - Sayın milletvekilleri, hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Cumhuriyet Halk Partisinin iki Sayın Genel Başkanı burada, biraz önce de bizim Genel Başkanımız buradaydı, Milliyetçi Hareket Partisinin Sayın Genel Başkanı da burada.
MERAL DANIŞ BEŞTAŞ (Adana) - Bizimki cezaevinde.
MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - Biraz önceki oylamada daha önceki, dünkü yaptığımız oylamaya benzer bir usulün devam edeceğini anlaşmıştık, görüşmüştük. Fakat burada bir anda bir yoğunluk oluştu, öbür tarafta farklı bir yoğunluk oluştu ve CHP'li bir grup milletvekili arkadaş burada set oluşturmaya gayret etti. Ben oyumu kullandım. Hanımefendi benim resmimi çekiyor, lütfen, beni çekmeyin dedim. "Hayır, çekerim." dedi. Yapamazsınız, lütfen beni çekmeyin dedim. "Ben çekerim." dedi. Hanımefendi, lütfen çekmeyin, yanlış yapıyorsunuz, ben buna izin vermem dedim. Israrla çekti.
MUHARREM ERKEK (Çanakkale) - Canlı yayındaydı Anayasa değişikliği görüşmeleri, canlı yayındaydı, milletin huzurunda!
MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - Bakın, değerli arkadaşlar, bizim jandarmaya da ihtiyacımız yok, müfettişe de ihtiyacımız yok. AK PARTİ Grubu imzasının arkasında. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
MUHARREM ERKEK (Çanakkale) - Milletvekillerinize jandarmalık yapıyorsunuz ama!
MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - "İçeriye girin, şöyle yapın, böyle yapın." Siz isteğiniz şekilde oy kullanın, AK PARTİ Grubu İç Tüzük'ün ilgili maddesine göre uyulan gizlilik neyse gizli oylama usulüne en uygun şekilde oylarını kullanmaktadır. (AK PARTİ sıralarından alkışlar, CHP sıralarından gürültüler)
KAZIM ARSLAN (Denizli) - İçeri gir de kullan ya!
ÜNAL DEMİRTAŞ (Zonguldak) - Hiç alakası yok! Hiç alakası yok!
BURCU KÖKSAL (Afyonkarahisar) - Kabine girmiyorsunuz!
KAZIM ARSLAN (Denizli) - Ya, kabinler niye konuldu oraya?
MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - Bakın, dün Çalışan Gazeteciler Günü'ydü. Burada öyle bir hâl var ki herkes gazeteci olmuş. Koca kameralar var. Çıkın oraya, oradaki arkadaşlara gidin, orada görevinizi yapın.
KAZIM ARSLAN (Denizli) - Kabinler niye kondu oraya?
MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - Bakın, olmayan şeyleri burada yapıyorsunuz.
KAZIM ARSLAN (Denizli) - O zaman kaldırın kabinleri!
MUSTAFA ELİTAŞ (Devamla) - Biz 50 milyon insandan oy almış genel başkanlara saygı gösterelim, o genel başkanların huzurunda böyle yanlış işleri yapmayalım.
Değerli milletvekilleri, sonuçta millet karar verecek. Sizi de seçen, bizi de seçen bu millet karar verecek. Onun için millete gitmekten hiç kimse gocunmasın.
Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)
BAŞKAN - Teşekkür ediyorum Sayın Elitaş.