GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: Bu ülkenin bir milletvekili olarak, Halkevlerinin, gericiliğin değil laikliğin, cihatçıların değil masum, katledilen insanların yanında olan bildirgesinin altına imza attığına ilişkin açıklaması
Yasama Yılı:2
Birleşim:49
Tarih:03.01.2017

ONURSAL ADIGÜZEL (İstanbul) - Teşekkürler Sayın Başkan.

Bunlar, katliamlarıyla hayatı bize zulmetmeye çalışan insanlardır. Artık yeter, artık buraya kadar. Bundan sonra mahallelerimizde ne bir IŞİD'ciye ne de herhangi bir gerici, cihatçı çeteye izin vermeyeceğiz. Gericiliğin karşısında yükseltilmesi gereken bir bayrak vardır. Bu bayrağın adı da laiklik bayrağıdır. Bugün laiklik demek, özgürlük demektir, kardeşlik demektir, insanca bir yaşam mücadelesi demektir. Bizler herkesi bu mücadelenin birer neferi olmaya çağırıyoruz. Gericilerden, faşistlerden, başkanlık sevdalılarından hesap sormaya çağırıyoruz.

Buradan, laikliği savunan gençleri hedef gösteren İçişleri Bakanlığına sesleniyorum. Ben bu ülkenin milletvekili olarak gericiliğin değil, laikliğin; cihatçıların değil, masum, katledilen insanların yanında olan bu bildirgenin altına imza atıyorum. Eğer gücünüz yetiyorsa gelin, bizi de alın.

Teşekkür ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)