GENEL KURUL KONUŞMASI
Konu: | Kayseri'deki terör saldırısında Erzurumlu Arif Tuğ'un şehit olduğuna ve Avrasya Tüneli'nin hayırlı olmasını dilediğine ilişkin açıklaması |
Yasama Yılı: | 2 |
Birleşim: | 43 |
Tarih: | 20.12.2016 |
İBRAHİM AYDEMİR (Erzurum) - Başkanım, çok teşekkür ediyorum.
Efendim, dün bir şehidimizi Erzurum'da ebedî istirahatgâhına tevdi ettik, Kayseri'de şehit olmuştu Arif Tuğ. Eksi 40 derecelik bir soğuk vardı -tabii bir afet hâlidir bu hâl- çok soğuktu ama şehidimizin yakınları "Vatan sağ olsun." nidalarıyla, dadaşlar da "Vatan sana canım feda." haykırışlarıyla havayı ısıttılar. Arif Tuğ şahsında bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
Bir not düşüyorum: Bugün çok özel bir gün, şahika bir yatırımın açılış günüdür bugün, Avrasya Tüneli'nin. Tünelin milletimize hayırlar getirmesini diliyorum, emeği geçenlere saygılar sunuyorum.